Antonio Gagliano inagurua 'Moledo' a L'Aparador del Museu Abelló

La inauguració, aquest dijous a les vuit del vespre i l'exposició romandrà fins el proper 3 de novembre.

La inauguració de la intervenció 'Moledo' serà el proper dijous, 12 de juliol, a les 20 h i s’emmarca dins del cicle De com Convertir un Museu en Arena, el museu com a espai públic d’Oriol Fontdevila. La intervenció estarà exposada fins al 3 de novembre de 2012.

El projecte d’Antonio Gagliano, tal com ell mateix explica, consisteix en l’elaboració d’”un mapa que recorre la història, però en lloc d’orientar-nos, reintrodueix l’estranyesa en els discursos que s’han estabilitzat sobre Mollet”.

Segons l’autor “des de l’escola als museus, així com als mitjans de comunicació, la història serveix per explicar el present, justificar-lo i fins i tot naturalitzar-lo, establir-lo com l’única possibilitat”.

Amb la col•laboració de diferents institucions i agents socials que es dediquen a la gestió de la memòria i al patrimoni, com l’Arxiu Històric Municipal de Mollet del Vallès, l’autor ha generat un assaig que qualifica d’”historiografia col·laborativa”, que és un intent per fer “explotar la història en múltiples direccions”.

L’Aparador és un espai del Museu Abelló visitable durant les 24 h del dia, els 365 dies de l’any.

Edicions locals