Júlia Marco guanya la medalla de bronze a figures obligatòries

La patinadora del Club Patinatge Artístic Mollet s'ha quedat a les portes del podi al disc llarg.

Les patinadores baixvallesanes han guanyat tres medalles al 20è Campionat d'Espanya de Patinatge Artístic categoria júnior que s'ha celebrat al pavelló de Riera Seca. La patinadora del Club Patinatge Artístic Mollet, Júlia Marco, ha aconseguit la millor tercer puntuació en la modalitat de figures obligatòries. Pel que fa al programa de disc curt, Marco ha fet la millor puntació, però en el llarg s'ha quedat a les portes del podi. "La veritat és que estic molt contenta de com he progressat tenint en compte que només porto un mes entrenant. He treballat molt dur per recuper-me d'un lesió que m'ha tingut apartada de pista durant dos mesos", assegurarava Júlia Marco. 


L'altre patinadora del club molletà, Carolina Masdevall, ha signat una bona actuació al disc llarg, però una mala passada al disc curt li ha privat de lluitar pel campionat. Malgrat tot, a la modalitat de figures obligatòries ha assolit la millor vuitena posició. "A l'apartat de lliure m'he trobat molt còmode i he fet molt bé els dos discos, tot i que sabia que no tenia possibilitats de pujar al podi. A l'apartat d'escola els nervis m'han jugat una mala passada", afirmava Masdevall. Per la seva banda, la patinadora paretana del CP Ripollet, Sara Castillo, s'ha fet amb la medalla d'or a les figures obligatòries i de bronze al programa de disc.

D'altra banda, la selecció catalana ha guanyat totes les medalles en categoria de grup, excepte una medalla de bronze. Tot i l'alt nivell dels participants, el patinador del Club Patinatge Palafrugell Kevin Bordas ha sobresortit per sobre de la resta. El jove patinador ha aconseguit dues medalles d'or i ha estat el gran dominador en categoria masculina. En figures obligatòries ha estat l'únic participant, tot i que només ha aconseguit 267 punts. Per contra, al programa de disc s'ha imposat amb una millor tècniac que els rivals i ha guanyat tant en el curt com en el llarg. En el podi del disc, Víctor Pérez, del Club Patí Premià, ha quedat segon, mentre que el gallec, Pablo Vasallo, del Patinatge Oleiros, ha finalitzat tercer.

En categoria femenina, Carla Vila, del Club Natació Terrassa, va ser la gran dominadora amb un subcampionat en figures obligatòries, mentre que en el disc ha estat campiona amb una sensacional actuació en el llarg. En segona posició en el disc ha completat el podi Anna Villalonga, del Club Patinatge Artístic Sant Just.

L'organització, execel·lent

Durant dos dies el pavelló de Riera Seca de Mollet ha centrat totes les mirades del Patinatge Artístic estatal. "Estem molt conents amb l'organització de Mollet. Ja hem organitzat altres campionats d'Espanya aquí i l'organització sempre és fantàstica. Cuiden fins l'últim detall", remarcava el president del Patinatge Artístic d'Espanya, Francesc Jasá. Al seu torn, la presidenta de Patinatge Artístic de Catalunya, Camí Mendoza, també s'ha desfet en elogis al club molletà: "Vull felicitar personalment al Club Patinatge Artístic Mollet per la seva organització. Poques vegades ens trobem amb un club tan entregat". Per la seva banda, l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, va reconèixer que "amb els recursos limitats hem aconseguit fer un gran campionat. Altres ciutats més grans que la nostra no han arribat al nivell de coordinació i organització que hi ha hagut a Mollet". En darrer lloc, el president del Club Patinatge Artístic Mollet, José Antonio Marco, va assegurar que "ha estat un cap de setmana frenètic, però la veritat és que ha valgut la pena. Vull donar les gràcies a l'organització, al cos tècnic, als socis i a totes les nostre patinadores".


Galeria de fotos (Adrià Solís i Xavier Carrasco)

Edicions locals