Solidaritat respon a l'increment dels peatges amb el 5è #novullpagar

Els independentistes col·lapsen durant mitja hora el peatge de Mollet.


Ràpida reacció dels independentistes a l'increment del 10% dels peatges de titularitat estatal (C-33, AP7 i AP2) aprovat divendres en consell de ministres amb un 5è #novullpagar a la barrera de Mollet i que ha col·lapsat el peatge diumenge al migdia generant més de 3 km de cua en sentit nord. La concessionària es veu obligada a aixecar barreres en acabar la protesta.

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) i la Plataforma Prou Peatges han reaccionat contundentment a l'entrada en vigor diumenge de l'increment salvatge dels peatges en un 7% aprovat divendres pel consell de ministres (al qual se li haurà de sumar un 3% addicional el mes de setembre quan entri en vigor l'increment de l'IVA). Els independentistes han focalitzat la seva protesta al peatge de Mollet, un dels afectats per la pujada, on a més de tallar la circulació durant mitja hora aproximadament, han realitzat el 5è #novullpagar popular. Aquesta protesta ha obligat la concessionària Abertis a aixecar les barreres davant del col·lapse que es va generar amb més de 3 km de cua que s'han vist acompanyats pels tocs de clàxon de centenars de conductors que també s'han sumat a la protesta.

El diputat i secretari general de Solidaritat (SI), Uriel Bertran, va ser present a l'acció acompanyat per una cinquantena de militants de la formació independentista, que van aprofitar per desplegar dues grans pancartes on s'hi llegia “Prou peatges #novullpagar” i “tenim la solució = independència. Les pancartes van servir per obstaculitzar i tallar la circulació dels vehicles durant prop de mitja hora .

En declaracions als mitjans, Bertran va recordar que aquesta pujada “salvatge” del 10% dels peatges que paguem els catalans “només afecta a aquells ciutadans del nostre país que encara els segueixen pagant” i per això va fer una crida als que encara paguen peatges “a sumar-se a la campanya #novullpagar perquè d'aquesta manera aconseguirem entre tots desmantellar-los definitivament”. Així mateix, Bertran va animar el Govern de la Generalitat a demostrar aquest descontentament “posant-se al costat del poble de Catalunya i sumant-se al #novullpagar”. “Deixin de castigar els catalans que protesten davant d'aquests abusos amb multes il·legals”, va concloure Bertran.

Edicions locals