Insubmissió fiscal contra l'euro per recepta

Una vintena de ciutadans realitzen una acció de protesta contra la taxa sanitària del copagament.L’Assemblea Popular de Mollet va convocar dimecres una acte d’insubmissió pel que fa la mesura de l’euro per recepta. Una vintena de persones van dirigir-se a una farmàcia de la ciutat per demanar els seus medicaments i declarar-se insubmisos.

La sorpresa va venir quan el farmacèutic va informar als usuaris que per declarar-se insubmisos havien de omplir un formulari i entregar la fotocòpia del DNI per cada medicament demanat. A partir d’aquí va haver-hi certa controvèrsia amb el farmacèutic ja que els usuaris defensaven que “no podem anar pel carrer amb deu fotocòpies del DNI a sobre. És un mecanisme clar per fer tirar enrere als usuaris de la insubmissió fiscal”. El que sí estaven disposats els insubmisos era a donar les seves dades i a omplir el formulari però per cada recepta i no per cada medicament com els hi va explicar el farmacèutic.

Finalment, el farmacèutic va dispensar els medicaments omplint ells mateixos el formulari i fent constar a la part superior del formulari, la negativa dels usuaris a entregar la fotocòpia del DNI.

Segons uns dels membres d’aquesta acció, Jordi Bayó, el procediment és omplir un formulari perquè segueixi un procediment administratiu i després reclamar a l’insubmís un recàrrec del 20%.

Edicions locals