L’Ajuntament signa acords de cooperació amb el teixit empresarial

El consistori molletà ha signat un acord de cooperació tècnica per tal de desenvolupar la plataforma electrònica de serveis de negoci que permeti estendre l’ús de les noves TIC a les empreses del Baix Vallès

El projecte, cofinançat per l’Ajuntament de Mollet del Vallès, el fons europeu FEDER, la Diputació de Barcelona i els ajuntaments de Sant Fost, Martorelles, Santa Maria de Martorelles, La Llagosta, Santa Perpètua, Parets, Montornès, Montmeló i Polinyà, desenvoluparà una plataforma electrònica de serveis de negoci i tràmits administratius, destinada a les empreses del Baix Vallès i les seves relacions amb els ajuntaments. També impulsarà accions formatives per apropar les Tecnologies de la Informació i el Coneixement (TIC) a les empreses dels municipis participants.


Serveis de negoci online

Amb aquest projecte es podran realitzar tràmits electrònics amb el suport d’eines informàtiques i documents electrònics, facilitant la interrelació entre empresa i administració. Entre d’altres, es podran fer tràmits de sol·licitud de llicències ambientals, fraccionament de deutes tributaris, modificació de dades fiscals o presentació de factures electròniques. També hi haurà enllaços amb serveis de negoci oferts pels ens privats participants en el projecte, així com cursos de formació presencials i on-line per a l’ús de les TIC en el conjunt empresarial del Baix Vallès.

Les empreses del territori, o aquelles que s’hi implantin de nou, podran gaudir d’una sèrie de serveis amb l’administració pública local de manera electrònica i no presencial, amb l’objectiu de guanyar eficiència i eficàcia en els seus negocis i, per tant, competitivitat. Així, potencialment, els beneficiaris del nou projecte seran 36 polígons d’activitat econòmica, més de 10.000 empreses (comptant PIMES i petit comerç), professionals autònoms i nous emprenedors.


La infraestructura tecnològica que donarà suport a la plataforma electrònica de serveis de negoci es trobarà físicament a les instal·lacions de l’Ajuntament de Mollet del Vallès. Aquesta plataforma permetrà integrar els serveis als webs municipals de cada ajuntament. La plataforma donarà suport a més de 10.000 empreses, professionals autònoms i nous emprenedors dels 36 polígons de la zona del Baix Vallès. El projecte té un pressupost de 500.000 euros, la major part dels quals es finançaran amb el FEDER.


Per l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, “l’objectiu d’aquest projecte, que no hauria estat possible sense el suport de la Diputació de Barcelona, és facilitar l’activitat econòmica al Baix Vallès i la creació de riquesa que permeti, no només mantenir llocs de treball sinó també crear-ne de nous”. A més, l’alcalde de Mollet destaca que la signatura d’aquests acords de cooperació “reflecteixen l’estreta col·laboració i complicitat que hi ha amb el teixit empresarial baixvallesà; els ciutadans demanen a l’administració que treballem conjuntament i aquest és un clar exemple”.

Edicions locals