IxM denuncia l'acumulació de sediments a les rieres molletanes

Jesús M. Carrasco reclama a l'ACA que “faci retirar els residus i sediments acumulats, com a mesura d’urgència per a garantir el desguàs correcte d’aquests torrents i evitar desbordaments i accidents”.Independents per Mollet (IxM) va alertar dimarts que els torrents i rieres de  Mollet es troben en una situació precària de neteja, perquè l’acumulació de residus, vegetació i sedimentacions redueixen el seu volum d’absorció de les aigües pluvials i això augmenta perillosament el risc de desbordament.

La formació independent va assenyalar que “la situació és especialment problemàtica als desguassos del torrent de Merdans, a l’alçada de l’Escola de Policia de Catalunya i després del pas inferior de la C-17 i al Torrent Caganell, al seu pas per sobre de la variant de la carretera C-17 al costat de l’estació de Mollet-St Fost”.

Jesús M. Carrasco, president d’IxM, ha alertat que l’estat de deixadesa d’aquestes lleres és tal que ha començat a donar lloc a imatges surrealistes, ja que tot i estar encaixonades en ciment, han començat a sortir carbasses i tomàquets de manera espontània al seu interior.

Carrasco ha denunciat que “l’obstrucció d’aquests punts, per terres, vegetació, tota mena de residus, podria provocar el desbordament d’aquests torrents, afectar la seguretat de la C-17 i posar en perill la vida dels conductors, com ja va passar ara fa dos anys, obligant a intervenir als serveis de manteniment de carreteres i a tallar el trànsit en el pas soterrat de la C-17, per evitar que els conductors quedessin atrapats”.

L’independent ha reclamat al Govern de la Generalitat, i a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) l’òrgan competent en la gestió i manteniment de l’espai de domini públic hidràulic, que “facin retirar els residus i sediments acumulats, com a mesura d’urgència per a garantir el desguàs correcte d’aquests torrents i evitar desbordaments i accidents”. “Ens sembla que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) té altres feines a fer més que dedicar-se al conreu d’hortalisses”, ha assenyalat Carrasco, “però de tota manera, ja li regalem les carabasses que han sortit als desguassos de les nostres rieres, se les ha guanyades per incomplir el seu deure de mantenir netes les lleres del terme municipal de Mollet”.

Edicions locals