ICV-EUiA mostra el seu desacord per la celebració institucional de la Diada

Tot i que s'adhereixen a aquesta celebració, els ecosocialistes troben a faltar un caràcter més reivindicatiu.

Iniciativa per Catalunya-Verds i Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) demana a l’Ajuntament de Mollet del Vallès que l’11 de setembre sigui un dia per reivindicar els drets de Catalunya i no només un acte on festejar la Diada. Segons ICV-EUiA “en els darrers anys, l’acte de la Diada, organitzat per l’Ajuntament, té caràcter únicament commemoratiu, compta amb les entitats del poble i persones a títol individual, però no inclou cap element de reivindicació, com si res estigués passant al nostre voltant”.

En aquests sentit, la coalició va presentar en l’últim ple de l’Ajuntament una proposta on demanen que la diada sigui un acte de caràcter participatiu, cohesionador i esdevingui més reivindicativa i, també, que la bandera de Catalunya onegi en solitari a la porta de l’Ajuntament.

ICV-EUiA recorda la greu situació econòmica en la que estem immersos per dir que “l’Ajuntament no pot plantejar un acte institucional exclusivament festiu, com si res passés. Cal liderar la reivindicació, la lluita i el posicionament polític en defensa dels drets de les persones, en la defensa dels drets i llibertats, en defensa de l’estat del benestar”.


Edicions locals