Deu alcaldes socialistes demanen a Mas que la Diada posi en valor el món local

Els alcaldes socialistes del Vallès Oriental recorden al president Mas que són els ajuntaments els que “afrontem el repte, sigui o no de la nostra competència, tinguem o no els recursos suficients per afrontar-ho”.

Els alcaldes de Granollers, Mollet del Vallès, Parets del Vallès, Sant Celoni, Canovelles, Lliçà d’Amunt, Montmeló, Sant Feliu de Codines, Cànoves i Samalús i Tagamanent, han enviat una carta al president de la Generalitat Artur Mas en la qual demanen que la Diada Nacional de Catalunya sigui un element de reivindicació i posada en valor de les administracions locals, les més properes al ciutadans.

En aquesta carta, els alcaldes socialistes del Vallès Oriental recorden al president Mas que les administracions locals són “la primera porta a la que es dirigeix un veí quan té qualsevol tipus de problema” i que, per tant, són els ajuntaments els que “afrontem el repte, sigui o no de la nostra competència, tinguem o no els recursos suficients per afrontar-ho”. Per una altra banda en aquest escrit, els consistoris socialistes de la comarca destaquen que els ajuntaments han estat “claus en el desenvolupament i el progrés del nostre país i en aquests anys de crisi severa esdevenim el principal aixopluc de les persones que més l’estan patint”.

Josep Monràs, Secretari de Política Municipal de la Federació del Vallès Oriental, vol posar de manifest que “a la Diada Nacional 2012 és imprescindible reconèixer el protagonisme dels ajuntaments de pobles i ciutats per ser l’administració més propera a la ciutadania i ser garant dels drets dels ciutadans i ciutadanes”.

Aquests ajuntaments reclamen al president de la Generalitat un nou model de finançament local que garanteixi que les corporacions locals puguin continuant prestant serveis essencials als ciutadans i ciutadanes. En aquesta carta els consistoris socialistes del Vallès Oriental demanen a la Generalitat el següent:

•    Que cregui en els ajuntaments i que els tracti com un element vertebrador del país.

•    Confiança en la capacitat i provada experiència de les corporacions locals per prestar serveis de proximitat que garantint l’equitat, generin alhora igualtat d’oportunitats i noves fonts de riquesa pel país.

•    Compromís perquè la Generalitat doti les administracions locals d’un sistema de finançament just i equitatiu amb el qual es puguin garantir els serveis essencials que evitin l’exclusió i l’esclat social en època de severa crisi econòmica.

•    Compromís inequívoc amb la democràcia local i “que lluiti colze a colze amb els alcaldes i les entitats municipalistes del país contra l’atac que suposa la proposta de reduir un 30% els electes locals.”

Edicions locals