“Mai havíem tingut la independència tant a tocar”

El diputat al Congreso, Joan Tardà, va advertir dijous a La Marineta que “si se’ns dualitza el país, entre pobres i rics, tindrem més llunyana la independència”

Dijous en un auditori del Centre Cultural La Marineta “ple a vessar” el diputat de la coalició independentista ERC – Reagrupament – Catalunya Sí al Congreso de Madrid, Joan Tardà, va oferir la darrera conferència del cicle “Construcció de la nova República catalana”, organitzada per Ara Mollet – Esquerra.

En el to directe, clar i pedagògic que caracteritza el republicà de Cornellà, Tardà va analitzar present i futur de l’estat de la crisi del capitalisme i justícia social a Catalunya. Tardà va declarar que “maleïda la pàtria, per molt catalana que fos, si exclogués alguns del seus fills”, explicant que Esquerra Republicana defensa la constitució d’una República catalana en el més profund del seu significat: “la suma de tots els fills de la pàtria, vinguem d’on vinguem, parlem la llegua que parlem, vagin a la mesquita o vagin a l’església.” Va advertir també de que “si se’ns dualitza el país, entre pobres i rics, tindrem més llunyana la independència”. I va avisar de les maniobres de la dreta ideològica per afavorir precarietat tant salarial com laboral, busquen atemorir la societat.

Tardà va reclamar coratge a Catalunya tant per aconseguir el dret a constituir-se com estat, com per lluitar pels drets que emparen la justícia social i l’estat del benestar i va denunciar la falta de coratge de Convergència i Unió que, tot i tenir majoria parlamentària suficient, almenys per avançar en el concert econòmic, no fan passes per la constitució de l’Agència Catalana de Tributació i que s’entesten en intentar una negociació amb el PP que ha manifestat per activa i per passiva de no estar disposats a l’acord. “Tampoc hi estan disposats els companys del PSOE”, va complementar.

A més, el diputat va assegurar que “l’estat utilitzarà totes les males arts per impedir que el projecte de la independència prosperi”. Tardà va demanar la implicació de tots en el projecte del catalanisme popular que és resumeix en exercir el dret a decidir d’aquest país. Per concloure va reblar: “A ningú no obliguen ser republicà, d’esquerres i independentista; hi ha productes més barats però, qui compra aquest producte ja sap el que compra.” i va advertir que la independència “mai l’havíem tingut tant a tocar” i que “els propers mesos seran vertiginosos”.

Edicions locals