La Marineta acollirà una xerrada sobre els productes financers de risc

La conferència anirà a càrrec de Jordi Tarruella, el vicepresident d’ADICAE (Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros).

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor de l’Ajuntament organitza pel proper dijous 20 de setembre a les set de la tarda una xerrada on, entre d’altres temes, es parlarà de les participacions preferents. La xerrada, que tindrà lloc al Centre Cultural La Marineta, anirà a a càrrec de Jordi Tarruella, el vicepresident d’ADICAE (Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros). 


L’objectiu d’aquesta xerrada organitzada pel consistori molletà és que la ciutadania rebi informació de primera mà sobre els productes d’estalvi que ofereixen les entitats financeres, els avantatges i els inconvenients que comporten cadascun d’ells. A la xerrada, s’explicaran conceptes com la renda fixa pública i privada, lletres, bons i obligacions de l’Estat; obligacions subordinades, pagarés o bons convertibles. Es parlarà d’aspectes del món financer com la rendibilitat, la liquiditat, la fiscalitat; dels productes que ofereixen els bancs i les caixes i de les seves característiques. 


El públic assistent a l’acte podrà obtenir consells sobre com invertir els estalvis, dels riscos que comporten les inversions sobre el capital i els interessos, i al finalitzar la xerrada hi haurà un torn de preguntes on els assistents podran debatre i resoldre els dubtes que s’hi plantegin.
També, durant la xerrada es tractarà el tema de les participacions preferents. Les persones assistents a l'acte, afectades per aquest producte financer, podran informar-se sobre l’estat actual de les negociacions que es porten a terme per trobar formes de pal•liar les conseqüències negatives que aquestes participacions han ocasionat a la població en general, i en particular, a les persones grans.


Edicions locals