Mollet celebra la Diada de Catalunya

Centenars de persones surten al carrer durant el cap de setmana per reclamar la independència i oferir flors a Catalunya.

Divendres al vespre els partits nacionalistes de Mollet van engrescar als ciutadans en la prèvia de la Diada de Catalunya i van fer una crida a l'assistència a la manifestació de Barcelona. Una de les propostes més destacades va ser l'acte central de CiU, que va incloure un concert de Miquel Arbras al Mercat Vell i la recollida d'aliments. Més tard, va tenir lloc la tradicional marxa de torxes amb una estelada gegant fins al monument de Rafael Casanova. L'acte, on predominaven les estelades per sobre de les senyeres, va aplegar a ciutadans que simpatitzen amb diversos partits polítics però que desitgen la independència de Catalunya. "La nostra intenció és escalfar motors de cara a la gran manifestació independentista que tindrà lloc demà a Barcelona. Demanem a tots els partits polítics que escoltin la veu del poble. Serà un clam", afirmava el coordinador d'ACN Mollet, Josep Cot.


[Img #12744]

L’acte s’ha iniciat amb una presentació, per part de l’Ajuntament de Mollet, de la història de la diada i de l’esforç que han fet, amb el pas dels anys, tots els catalans i catalanes. L’acte ha comptat amb la col•laboració de la Banda de Joves Músics, la Coral Estoc de Veus i la Coral Sant Vicenç. Les tres agrupacions musicals han interpretat conjuntament l’Himne de la ciutat i l’Himne dels Segadors en finalitzar l’acte. La presentació també ha disposat de traducció simultània per a persones amb problemes de sordesa durant tots els discursos i les lletres de les cançons interpretades.


Les encarregades d’hissar la bandera de Catalunya, al costat del monument de l’escultor molletà Cesc Bas, han estat dues membres del Club de Patinatge Mollet en companyia de l’alcalde de la ciutat, Josep Monràs.


Seguidament a aquest acte institucional, vora la una del migdia, l’Assemblea Nacional Catalana ha ofert un Vermut per la Independència a la Plaça Catalunya. Josep Cot, ha catalogat la Diada, des de l’ANC, com “un dia pler d’il•lusió pel temps que ens espera” i, des del Casal Cultural, com “un deure cívic com a entitat de Mollet”.

Si vols veure totes les imatges de la Diada visita la nostra galeria de fotografies.

Edicions locals