La fam a l'Àfrica inaugura la Festa de la Solidaritat 2012

La conferència anirà a càrrec del sociòleg guineà resident a Catalunya Edmundo Sepa Bonaba.

Dijous 13 de setembre a les 19 h, al Centre Cultural La Marineta, Antonio Felices, regidor de Solidaritat de l’Ajuntament de Mollet, farà la presentació de la nova edició de la Festa de la Solidaritat que, com cada any, compta amb la participació de les entitats i les representacions locals de fundacions solidàries de la ciutat.


L’acte comptarà amb la conferència 'Àfrica: el cas del Sahel' sobre el problema de la fam i la malnutrició, a càrrec del sociòleg guineà resident a Catalunya Edmundo Sepa Bonaba. També s’inaugurarà l’exposició Lluitant per un món millor, un reportatge fotogràfic sobre l’activitat diària dels habitants de Fodecounda (Senegal) en la lluita pel seu desenvolupament. L’exposició compta amb el suport de l’ONG Fassulo i la col•laboració de Darine Bossavy, fotògrafa francesa.

Edmundo Sepa Bonaba Kopesese 


Va néixer a Guinea Equatorial l’any 1951. Des de 1978 resideix a Barcelona. És sociòleg especialitzat en immigració i cooperació internacional, president d’ETANE, ONG fundada en 1989, membre de GERDDES-Afrique (Groupe d´Etudes et de Recherche sur la Démocratie et le Développement Economique et Social en Afrique).  Ha escrit el llibre Els negres catalans. La immigració africana a Catalunya,1993, Ed. Altafulla i Fundació Serveis de Cultura Popular i diversos assajos sobre cooperació internacional i immigració.

Jornades de solidaritat


El proper dissabte 15 de setembre, des de 2/4 de 6 de la tarda fins el vespre, a la plaça Prat de la Riba de Mollet del Vallès hi haurà estands de les diverses ONG de la ciutat, tallers de mandales i llegendes solidàries, l’arbre de la solidaritat, música africana i espectacles diversos.

Edicions locals