La Bombeta celebra cinc anys plens de cultura

Concerts, performances, exposicions i més activitat aquest dissabte a El Jardí d’El Casal.

La Bombeta està d’aniversari. El proper dissabte 15 de setembre El Jardí del Casal Cultural (c/de Can Fàbregas) acollirà la celebració dels cinc anys d’aquesta associació d’art i cultura.

La jornada començarà a quarts d’onze del matí amb una sessió de Ioga. Tot seguit, el matí es completarà amb una visita al Tabaran amb un guia de luxe. A l’hora del vermut (13h), hi ha previst una exposició abans de l’arrossada popular (13:30h) i l’hora del té àrab. Amb la panxa plena, la primera actuació musical anirà a càrrec de la cantautora Rusó Sala (14:30h) i el seu Folk d’arrels catalanes. A Sala la rellevarà el grup de jazz-pop (((j))) liderat per Jordi Calvet.A quarts de cinc de la tarda El Jardí acollirà la xarxa poètica de Mollet que recitarà Miquel Martí i Pol i oferirà una Jam Session lliure. A les sis de la tarda el ballarí internacional Dominik Borucky, actualment resident a Cardedeu, presentarà l’obra: ‘I am my own television’, de 20 minuts.

Després d’un saborós berenar tropical, a les set de la tarda diferents punxadiscs amenitzaran la festa durant dues hores amb diferents ambients. A les nou del vespre els assistents podran gaudir d’un original sopar de tapes amb l’actuació de màgia de Pau Segalés. Aquest donarà entrada als dos grans concerts festius de la jornada. D’una banda el so cubà, llatí i mediterràni d’Oh Peta! (22h); i d’altra, Santo Machango, un grup que barreja Hip-Hop, Funk, Reggae, Soul, Latin i, fins i tot, Rock i que ve a presentar el seu darrer treball, Dopamina (23:30h).


A més, hi haurà taula d’intercanvi de roba i llibres, una exposició de fotos històriques dels centres culturals Ateneu i Tabaran i un passe de fotografies de concerts i socis en els cinc anys de l’associació. L’entrada serà gratuïta.

El funcionament de La Bombeta és autogestionari i horitzontal i és fruit de la feina voluntària i “a vegades no reconeguda” dels seus membres actius i dels socis. “Avui dia la cultura necessita el suport dels veïns i ciutadans, o La Bombeta s’apagarà, i tot serà molt més fosc” expliquen els organitzadors.

Edicions locals