Ara Mollet – ERC presentarà dues mocions al proper ple municipal

L’embaràs no desitjat i la demanda d’un referèndum d’autodeterminació a Catalunya són els temes que vol tractar el partit polític el proper 24 de setembre.

La primera moció que presentarà el partit d’esquerres, al ple que es celebrarà el 24 de setembre l’Ajuntament, tracta sobre el dret de la dona a decidir si vol interrompre l’embaràs, sense causa justificada, fins a la 14a setmana de gestació, fet que contempla la Llei Orgànica 2/2010 de Salut Sexual i Reproductiva i de la Interrupció Voluntària de l’Embaràs.

Des del govern central s’ha proposat el canvi d’aquesta llei. Concretament, el Ministre de Justícia del Govern Espanyol, Alberto Ruiz-Gallardón, presentarà aquesta tardor un esborrany de la reforma de la llei. Segons Ara Mollet – ERC aquest canvi significa “una agressió envers els drets de les dones a decidir sobre el propi cos” i explica que “el dret a la maternitat no pot passar a ser una obligació”. També, el partit pensa que la modificació d’aquesta llei “fomentarà els avortaments clandestins en condicions precàries, que posaran en risc la salut de dones, i els viatges a països on permetin l’IVE, només permès per aquelles dones que puguin assumir la despesa econòmica”.

Amb aquesta moció Ara Mollet – ERC demana instar al Ministeri de Justícia a la no modificació de la llei sempre que comporti una regressió en els drets de les dones, la despenalització de l’avortament voluntari, que avui en dia continua tipificada dins el Codi Penal, la reducció de l’IVA dels mètodes anticonceptius al 4% i la implantació d’un programa específic d’atenció a les dones que han pres la decisió d’interrompre l’embaràs.

La segona moció que es presentarà al proper ple demana instar el Govern de la Generalitat i el Parlament de Catalunya que convoquin, com més aviat millor, un referèndum on es pregunti a la ciutadania si vol o no que Catalunya sigui un nou estat europeu de ple dret. El grup polític ha decidit presentar aquesta moció atès a la gran manifestació que hi va haver a Barcelona durant la Diada de Catalunya i a la participació de 3.000 persones en el referèndum organitzat per la societat civil el 25 d’abril de 2010.

Edicions locals