ICV-EUiA presentarà quatre propostes de resolució al ple de setembre

L’educació, el treball i els animals són els temes de les mocions que el grup municipal presentarà al proper ple de l’Ajuntament de dimarts 24.

ICV-EUiA presentarà quatre mocions al ple del mes de setembre. Segons el grup municipal, “aquestes mocions pretenen marcar posició davant de determinades situacions que, d’una manera o altra, són debats que es donen al carrer i constitueixen preocupacions de la nostra actualitat”.

Una primera moció, planteja que les despeses en material escolar i llibres de text es pugui desgravar a la Declaració de Renda, ja que l’impost ha passat del 4% a la tarifa general del 21%. També, des del grup municipal es demanar que “l’Ajuntament promogui i doni suport a les AMPES i a les escoles  per posar en marxa iniciatives en la línia de disminució de la despesa. Es proposa, com alternatives potenciar la socialització dels llibres de text i la possibilitat de crear un banc de llibres de text i material escolar”.

També vinculada amb l’educació, la segona moció planteja l’adhesió de l’Ajuntament de Mollet del Vallès al manifest de constitució del fòrum d’alcaldes i alcaldesses per l’educació a Catalunya.

En la tercera moció que es presentarà al proper ple del 24 de setembre es demana que l’Ajuntament es pronunciï contra el desmantellament del Servei d’Ocupació de Catalunya. Segons ICV-EUiA “sembla il·lògic que en un moment com a aquest, en que la situació d’atur és molt preocupant, la Generalitat plantegi el desmantellament de l’instrument que té com a objectiu treballar per aconseguir ocupació i pal·liar les seves conseqüències”.

Per últim, ICV-EUiA, presenta una quarta moció en la línia de declarar a Mollet del Vallès com a ciutat lliure de circs amb animals, com a compromís amb els principis étics, socials i mediambientals i amb el respecte a no causar patiment als animals ja siguin doméstics, de companyia o salvatges.

Edicions locals