El Vallès Oriental, present al IV Congrés Internacional d'Art Efímer

L’Agrupació Parroquial de Corró d’Avall, l’Associació Acció Cívica Calderina de Caldes de Montbui, l’Associació Cultural Corpus de La Garriga i El Casal de Mollet del Vallès participaran al IV Congrés internacional d’Art Efímer, organitzat per la Federaci

Més d’una trentena de delegacions d’arreu del món participaran en ponències, taules rodones de debat i tallers pràctics. La representació estrangera la formaran delegacions de països de tres continents diferents: Mèxic, Alemanya. Bèlgica, Tòquio, Tibet, Itàlia, entre d’altres.

Les diferents ponències serviran per reivindicar el reconeixement social i cultural de les catifes d'art efímer com a element de cultura popular d'interès nacional en els respectius països, i estudiar la influència i benefici econòmic de la confecció d’aquestes en la promoció turística de les localitats on es realitzen. A més, hi ha programats cinc tallers pràctics per difondre les tècniques tradicionals de l'elaboració de les catifes dels diferents col·lectius i països.

Durant el diumenge 23 de setembre, l’Avinguda de les Drassanes serà guarnida amb catifes de flors de totes les delegacions participants.

Així mateix, es presentarà un document d’ús internacional on s’especifica la metodologia i els criteris de valoració artística de les catifes i les enramades d’art efímer, realitzades amb flors i altres materials naturals, així com la Comissió Gestora Internacional d’Entitats Catifaires d’Art Efímer, una entitat jurídica internacional per garantir la continuïtat i pervivència d’aquests elements i la representativitat dels seus membres.

Edicions locals