L’AMPA de l’Escola de Música valora positivament la resposta de l’Ajuntament

L’Ajuntament ha rebaixat un 20% les tarifes aprovades de l’Escola Municipal de Música i Dansa tot i enguany, també, s’ha produït un increment del 12% en el nombre d’inscripcions.

Finalment, l’Ajuntament ha rectificat i suprimit les quotes proposades inicialment per aquest curs, que suposaven un increment d’entre un 70 i un 120% respecte al curs anterior, segons explica l'AMPA de l'escola. En aquest sentit, també ha decidit incrementar la seva aportació per tal de mantenir l’escola però, tot i així, s’ha hagut d’augmentar el preu de les matrícules i de les quotes mensuals, per assumir la reducció de l’aportació de la Generalitat.

A més a més les matriculacions dels alumnes d’enguany respecte a l’any passat han augmentat un 12%, fet molt positiu tant per l’escola com per l’AMPA que explica que  “La davallada de matriculacions, que hagués fet inviable l´Escola, i la pressió dels pares, ha fet que l´Ajuntament hagi reconsiderat la seva decisió”. No obstant, l’AMPA vol deixar present que “hi ha un augment de quotes d'un 15% de mitjana respecte a les quotes de juny del passat curs” però que cada família haurà de decidir si pot assumir o no la despesa, ja que l’Ajuntament ja ha col•laborat molt per la seva part.

El punt on l’AMPA ja no està tant a favor amb l’Ajuntament és en l’augment de la ràtio d’alumnes per aula, ja que expliquen que “convertint en col•lectives classes d´instrument que abans eren individuals s’aconseguirà una disminució de la qualitat de l´ensenyament, a part de la conseqüent reducció d'hores i sous per als professors”.

Tot i alguns desacords, l’AMPA reconeix la tasca de l’Ajuntament en augmentar la seva aportació econòmica i, de la seva banda, continuaran treballant per “una Escola de Música amb el nivell de qualitat al que s’havia arribat amb l´esforç de tots i, en particular, de la direcció i equip de professors que, junt amb l´AMPA, han sigut també elements clau en aquest procés”.

Edicions locals