Josep Isern: “L’acte va ser molt maco per la ciutat de Mollet”

El Museu Isern va acollir dissabte al matí la presentació del llibre ‘No tinc 200 anys’, de Pere Pi.L’acte va tenir lloc dissabte al matí a Museu Isern i va comptar amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Josep Monràs, i del president del Museu de la Moto de Barcelona-Bassella, Estanislao Soler, a més a més de les desenes d’assistents que no es van voler perdre l’acte. Mornàs va fer un discurs sobre la importància del món de la moto a la nostra ciutat.


Pere Pi va presentar el seu llibre titulat ‘No tinc 200 anys’ que recull les vivències del corredor durant els seus anys de trajectòria. La motivació per realitzar aquest llibre, tal i com explica el propi autor, va sorgir “quan anava a fer conferències i la gent s’interessava tant per les meves batalles de vida. Va ser a Martorell quan em van donar la gran empenta per començar amb aquesta iniciativa ara feta realitat”. Un cop acabada la presentació, Pi va signar alguns exemplars del seu llibre.

Pi és una de les persones més destacades en l’esport, la tècnica i l’empresariat català dins del món de la moto i la bicicleta. Ha estat l’únic esportista que ha aconseguit ser campió d’Espanya en tres modalitats diferents: velocitat, motocròs i trial.

La seva vinculació amb Mollet sempre ha estat molt estreta ja que va començar a treballar a Derbi quan tenia 14 anys, on va quedar campió d’Espanya en velocitat i va guanyar moltes altres carreres, i després, a l’edat de 20 anys, va passar a treballar a la fàbrica Montesa de Barcelona fins a la seva jubilació.

Tot seguit a la presentació del llibre es va presentar el Derbi Sport Club, que va néixer a principis de setembre i té la finalitat de mantenir la memòria històrica de Derbi. La presidència l’ocupa en Jordi Giné, seguit pel vicepresident, en Josep M. Busquets, que ha estat un corredor molt important per Derbi. Altres membres del Derbi Sport Club són els molletans Albert Adami, de la família Rabassa, i en Josep Isern, propietari del museu. Durant els propers mesos el club organitzarà actes per donar-se a conèixer.

Després de les presentacions tothom qui ho va desitjar va poder visitar el Museu Isern gratuïtament on s’explica gran part de la història del motociclisme a Catalunya i Espanya.

Edicions locals