Referèndum independentista al ple

El ple de l’Ajuntament de Mollet, per primera vegada, s’ha mostrat a favor del referèndum per la independència aprovant l’acord que Esquerra Republicana per Catalunya ha plantejat.

La resposta dels altres partits ha estat recolzar, a excepció del PP i en abstenció del PSC, la iniciativa proposada per ERC. Així, tant CiU com ICV-EUiA han estat a favor del referèndum per la independència de Catalunya. Així, la ciutat de Mollet haurà d’instar la Generalitat i el Parlament a convocar un referèndum per preguntar a la ciutadania la seva opinió.

El partit promotor d’aquesta iniciativa està molt satisfet dels resultats obtinguts en el ple de dilluns de l’Ajuntament. El portaveu d’Ara Mollet – ERC, l’Oriol López, explicava que “és la moció més important, referent al nostre país, que s’ha aprovat des de 1979 a la sala de plens de l’Ajuntament.

El partit socialista, que ha volgut abstenir-se en votar a favor o en contra del referèndum per la independència ha explicat que no tenen cap inconvenient en la celebració del referèndum però que tant pot sortir un sí com un no. També ha demanat als partits que han votat a favor del referèndum que facin “el mateix davant del Parlament”.

Contràriament, Susana Cavo, la líder del partit popular, explica que les mocions referents a la independència de Catalunya són “repetitives perquè ja sabem què pensem tots sobre el tema”.

Edicions locals