Els veïns de Montornès es mobilitzen en contra de les retallades

La Coordinadora d’entitats contra les retallades de Montornès, formada per més d’una dotzena d’associacions i organitzacions locals, ha convocat per aquest divendres una manifestació que sortirà a les 18.30 h de la plaça de Pau Picasso.

La mobilització d’aquest divendres té l’objectiu d’expressar el rebuig ciutadà a la decisió del Departament de Salut de suprimir, a partir de l’1 d’octubre, el servei d’atenció continuada de 12 de la nit a les 8 del matí al Centre d’Atenció Primària.

La manifestació, que sortirà de la plaça de Pau Picasso, a les 18.30 h, farà un recorregut pel carrer Major i l’avinguda de l’Onze de Setembre i acabarà al CAP, al carrer de Can Parera, on es llegirà un manifest. Serà la cinquena mobilització al municipi des que el juny del 2011 la Generalitat va començar a reduir el servei d'atenció continuada a les nits.

La nova retallada que aplicarà el CatSalut es posarà en marxa l'1 d'octubre. A partir d'aquest dia el servei d’urgències nocturn s’oferirà només a través d’un equip mèdic (un metge i una infermera) que faran atenció domiciliaria i que estaran de guàrdia en el CAP de Cardedeu. Els professionals atendran també usuaris de Sant Antoni de Vilamajor, les Franqueses, Llinars del Vallès i de Cànoves.

Els usuaris que necessitin ser atesos fora dels horaris ordinaris del Centre d’Atenció Primària hauran de trucar al 061.  L’Àrea Bàsica de Salut de Montornès, Montmeló, Vilanova i Vallromanes és en aquests moments l'única de la comarca que disposa d’un servei de guàrdia nocturn.

El tancament de l’atenció continuada, prevista al pla d’ordenació d’urgències, es va intentar dur a terme l’estiu de l'any passat. Els primers ajustaments van donar com a resultat l’alternança del servei entre Montornès i Montmeló, de dilluns a dijous. El mes de febrer, un nou reajustament va ampliar l’alternança a tots els dies de la setmana.

Tot plegat va provocar la mobilització ciutadana i el rebuig municipal. Davant d'això el CatSalut va decidir al juny passat restablir en el CAP de Montornès l’atenció continuada de 12 de la nit a les 8 del matí, tots els dies de la setmana, una mesura que s'eliminarà a partir de l'1 d'octubre.

Edicions locals