Gallecs enceta la temporada del Fira't

La primera edició del Fira’t a Gallecs arriba a la ciutat el diumenge 7 de novembre.

El tema del Fira’t del mes d’octubre és L’espelta i el Dia Mundial dels ocells, una activitat inclosa dins de la Setmana Europea de la Custodia i del Territori. Durant tota la jornada es realitzaran activitats tant per a petits com per a grans per poder conèixer quins són els productes que es cultiven a Gallecs i de quina manera.

La jornada començarà a les nou del matí amb una visita guiada on es coneixeran les espècies d’ocells que nien, descansen, migren o s’alimenten a Gallecs. A continuació es podran degustar els pans i melmelades que es realitzen així com participar un taller de pa per adults amb farines ecològiques a càrrec de Josep Sabater. A dos quarts de dotze Xesco Macià serà l’encarregat de dur a terme la xerrada sobre les curiositats de les aus de Gallecs i la seva relació amb el medi titulada ‘Quan l’octubre va a la fi, els ocells d’hivern ja són aquí.

A partir de les dotze del migdia en Blai Senabre, la Mercè Rubí i la Susagna Navó seran els encarregats de l’espai de contes per a tota la família. També es podran visitar tres esposicions diferents: Blats antics i altres cereals que es conreen a Gallecs, Llavors de varietats locals i tradicionals i L’avifauna del territori. També, fins la Fira es podrà trobar el racó del cistell de Gallecs amb productes de temporada, ecològics i de proximitat.

A l’hora de dinar, tothom qui ho desitgi podrà tastar la paella d’espelta amb verdures de temporada i un got de TOC d’Espelta, la cervesa ecològica de Gallecs, a un preu de 3 euros.

La segona edició del Fira’t a Gallecs tindrà lloc el 18 de novembre amb la Fira de la Mongeta del ganxet, del cigró menut i la llentia pardina. En l’antigor aquests llegums han estat la base de la subsistència de moltes famílies i que des de fa uns anys els millors gastrònoms i especialistes en dietètica han revaloritzat aquests veritables astres de la cuina.

La tercera edició de la fira serà el 2 de desembre amb la Fira de Nadal i la 2a Trobada de Narradors i Narradores orals a la vora del foc. Totes tres edicions estan organitzades pel Consorci de Gallecs i l’Associació Agroecològica de Gallecs amb la finalitat de promoure els productes que s’hi cultiven i la manera de fer-ho.

Edicions locals