Mitja dotzena d'actes per commemorar el Dia de la Salut Mental

Reculls d'actes commemoratius del Dia Mundial de la Salut Mental a Mollet del Vallès.

Amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, el 10 d’octubre, l’Ajuntament de Mollet, l’Hospital de Mollet, l’Hospital Sant Joan de Déu, el Club Social La Llum i la Federació Catalana d’Associacions de Familiars i Persones amb problemes de Salut Mental (FECAFAMM) han organitzat fins al 25 de novembre les següents activitats:

El proper dimecres 10 d’octubre, de 9 a 10.30 h, a Ràdio Mollet el magazine Posa’t les piles estarà dedicat al Dia Mundial de la Salut Mental. Comptarà amb la participació de membres de la Taula de Salut Mental. 

El divendres 19 d’octubre, a les 18 h, al Mercat Vell tindrà lloc el lliurament de premis de la 5a edició del Concurs Literari de relats breus, poesies, contes, articles d’opinió, experiències...; i el lliurament de premis de la 1a edició del Concurs de Pintura a l’oli o aquarel·la, ambdós concursos amb una temàtica enfocada a evitar l’estigmatització de les malalties mentals. Tot seguit hi haurà un concert a càrrec de l’Escola Municipal de Música.

De l’11 al 25 de novembre, al Centre Cultural La Marineta acollirà l'exposició de treballs manuals fets pels usuaris del Centre de Dia de l’Hospital de Mollet i del Club Social La Llum. I el dilluns 19 de novembre, a les 18 h, també a La Marineta tindrà lloc un cinefòrum amb la projecció del curt El camino está en ti, fet per persones usuàries del Club Social Gramenet.

Enguany, el tema triat per l’Organització Mundial de la Salut per al Dia Mundial de la Salut Mental és la depressió, ja que segons dades de l’OMS, és un problema que afecta 350 milions de persones de totes les edats a tot el món. Segons la mateixa OMS, malgrat que actualment es disposa de tractaments eficaços per combatre aquesta malaltia, en molts països les persones afectades no tenen accés a cap tractament i, en alguns, la gent que la pateix i segueix una teràpia adequada, només és un 10%.

Edicions locals