Premi de prestigi mundial per a una molletana

La tercera dona del món que obté el prestigiós guardó.L’alcalde de la ciutat, Josep Monràs, va rebre dijous al matí a la doctora Asunción Valiente, la primera persona de l’Estat i la tercera dona del món que obté el prestigiós Premi Henry Granjon, un dels més importants a nivell mundial en recerca de l’àmbit de la metal·lúrgia i la soldadura.

Asun Valiente va mostrar el diploma i el premi que reconeixen a nivell internacional la tasca realitzada en la recerca en metal·lúrgia i soldadura. Tal i com ella va explicar, aquest premi correspon a la categoria de “comportament de materials i soldabilitat i premia als joves doctors que ens volem obrir camí en el món de la recerca”.

Durant la recepció, l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, va voler reconèixer, en nom de la ciutat, la gran tasca realitzada per la doctora Asun Valiente, “una tasca en la qual hi ha un gran element a valorar que és el treball i l’esforç en un àmbit com és el de la recerca i la investigació”. També ha destacat l’estudi que actualment està portant a terme sobre les escultures metàl·liques que hi ha als carrers de Mollet del Vallès.

Asun Valiente recollia aquest guardó el passat 8 de juliol a la ciutat de Denver (Colorado, EUA), un dels més importants reconeixements d’àmbit internacional en la recerca en metal·lúrgia i soldadura. La baixvallesana i catalana es converteix, doncs, en la primera persona de l’estat espanyol que guanya aquest Premi i la tercera dona del món. El Premis Henry Granjon s’atorguen anualment, des de 1992, i s’estructuren en quatre categories temàtiques. El proper mes de novembre, el treball apareixerà publicat a la prestigiosa revista científica Welding in the World.

Edicions locals