Els socialistes molletans s'adhereixen al recurs contra la Reforma Laboral del PP

L’agrupació socialista va aprovar dilluns per unanimitat adherir-se al recurs d’inconstitucionalitat a la reforma laboral del PP, presentat pel PSOE i la resta de partits d’esquerra.

L’assemblea dels socialistes de Mollet dóna el seu suport i manifesta la seva satisfacció davant la presentació, de tota l’esquerra del Congrés dels Diputats, d’un recurs d’inconstitucionalitat a la reforma laboral.

Els socialistes comparteixen plenament les raons defensades en aquest recurs, principalment "perquè aquesta reforma només ha aportat més atur i menys drets facilitant l’acomiadament i acabant amb la negociació col·lectiva".

D'una banda, els socialistes destaquen que l’atur ha passat del 21% al 25% amb 280.000 aturats més; l’acomiadament per causes objectives ha augmentat un 54% i els col·lectius un 26%; hi ha un 37% menys de convenis col·lectius i el 30% dels treballadors ara no estan coberts per cap conveni; i el 10% menys de contractació indefinida.

Amb aquest recurs els partits d’esquerra volen defensar, per una banda, els drets constitucionals com a treballadors i mantenir el marc de relacions laborals "que s'ha anat aconseguint, després de dècades de lluites"; i per l’altra, evitar agreujar la recessió econòmica, "com ho demostren els set mesos d’aplicació de la reforma laboral del PP".

Els socialistes molletans confien que aquest recurs aturi la reforma laboral perquè "vulnera drets constitucionals, com el dret al treball a les causes d’acomiadament, a les seves condicinns i a la negociació col·lectiva".

Finalment, en el seu comunicat el PSC Mollet considera que el PP vol aconseguir treballadors explotats amb salaris baixos i sense drets: "No ho podem permetre i des de les institucions, conjuntament amb partits d'esquerres i la societat progressista, ens hi oposarem".

Edicions locals