Monràs demana a la ministra de Foment el desdoblament de la línia Nord

Petició reiterada al llarg d’anys que s’emmarca en el programa de desenvolupament de la xarxa de rodalies segons el previst pel Pla estratègic d’infraestructures i transport 2005-2020.

L’Estat central no inclou en els seus pressupostos per a 2013 el projecte perquè la línia de tren de Puigcerdà sigui de dues vies per comptes d’una, malgrat estar considerada com una de les prioritats en infraestructures ferroviàries del país.

Davant d’aquesta situació, l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha escrit una carta a la ministra de Foment, Ana Pastor, sol·licitant-li una trobada per “poder tractar aquest tema summament important per a la nostra ciutat i el nostre territori, no només des del punt de vista de política territorial i de cohesió ciutadana, sinó també de promoció econòmica”.

El desdoblament d’aquesta línia és una petició reiterada al llarg d’anys que, tal com diu l’alcalde Josep Monràs s’emmarca en el programa de desenvolupament de la xarxa de rodalies segons el previst pel Pla estratègic d’infraestructures i transport 2005-2020.

El maig de 2008, el Ministeri de Foment, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Mollet del Vallès, varen signar un protocol pel qual s’establia el soterrament d’aquesta línia en un tram de dos quilòmetres al seu pas per Mollet amb la finalitat d’unir el municipi, ara separat per la via que fa de barrera física, i millorar la mobilitat dins de la ciutat.
 
A la carta, Josep Monràs també hi demana tractar altres temes de la competència de la ministra com, “la necessitat de complir amb els criteris d’accessibilitat i seguretat en l’estació de Mollet-Sant Fost, de la línia 2 Barcelona-Maçanet, que es troben recollits en el Pla d’infraestructures ferroviàries de rodalies de Barcelona 2008-2010.

Amb la voluntat de reforçar aquestes peticions que l’alcalde Josep Monràs fa a la ministra Ana Pastor, el govern municipal presentarà una moció sobre aquest tema al proper Ple municipal, que tindrà lloc el dilluns 29 d’octubre.

Edicions locals