Castellers a La Marineta

Els Castellers de la ciutat mostren una exposició fotogràfica sobre els seus 20 anys d'història.

La colla molletana compta, des de dijous, d’una exposició al centre de la ciutat amb més de 70 fotografies sobre els 20 anys d’història dels Castellers de Mollet. La mostra, on es poden trobar imatges de molts moments emblemàtics de la colla, per la que han passat al llarg de la història 513 castellers, es podrà visitar fins el divendres 2 de novembre.

També per celebrar els 20 anys d’existència dels castellers hi ha organitzades diverses activitats durant el cap de setmana. A partir de divendres comença la festa a l’Era amb un assaig general obert a tot el públic, un entrepà pels assistents i un concert musical per amenitzar la trobada. Al dia següent, dissabte 20 d’octubre, el Mercat Vell serà l’escenari de la festa per la colla castellera. A les onze del matí els més menuts podran participar a la gimcana popular i, per la tarda (16h), gaudir de jocs de màgia.

A les sis de la tarda s’iniciarà una cercavila des del Mercat Vell fins l’Ajuntament, i després la tornada, amb entitats culturals de la ciutat: Geganters de Mollet, Torrats, Morats i Tradicions i Costums. En tornar, al Mercat Vell, els assistents podran gaudir d’actuacions de les entitats. Per omplir la panxa, a les nou del vespre es farà un sopar on tots els socis que han passat per la colla hi estan convidats.  Finalment, per acabar la jornada, hi haurà el concert del grup The Murphies i el Dj Parera.

Al dia següent, les activitats comencen a les onze del matí amb una cercavila pel centre de la ciutat. Al migdia, i també al Mercat Vell, es farà la foto de família i la entrega de la Camisa d’Honor, premi que Castellers de Mollet atorga a la persona o entitat que promou el fet casteller. A dos quarts d’una actuaran els Castellers de Mollet juntament amb els Capgrossos de Mataró, els Minyons de Terrasa i els Castellers del Riberal. Les celebracions acabaran amb un dinar de gala pels socis actuals de la colla.

Segons Toni Expósito, president de la colla castellera, “organitzar tots els actes és una feina feixuga, que demana molta responsabilitat i que fem els socis amb moltes ganes”. De la seva banda, Mercè Pérez, Regidora de Cultura, creu que els Castellers de Mollet “cada cop creixent més, la nova junta ha entrat amb moltes ganes”. També ha explicat en referència a la celebració del 20è aniversari que tants anys de vida dels castellers “demostren que a la ciutat tenim entitats sòlides que fa molts anys que treballen”.

Edicions locals