Nova iniciativa cultural: els premis de la cultura martorellessenca 2012

A la darrera assemblea plenària del Consell de Cultura es va decidir tirar endavant amb aquesta nova iniciativa.

El passat dijous 10 d’octubre el Consell de Cultura martorellessenc aprovava crear els “Premis de la Cultura Martorellessenca”, amb l’objectiu de guardonar i potenciar la creació, la investigació, la producció i la difusió cultural, de qualitat, al poble de Martorelles, realitzada per creadors, col•lectius i entitats que la treballen.

També es va decidir que per aquesta edició es creaven tres categories:

  • Premi a la trajectòria cultural:

Premi al reconeixement d’una entitat, creador/s, personalitat, col•lectiu, equipaments i/o projecte a la seva trajectòria per al foment, coneixement i divulgació de la cultura a Martorelles i per la projecció del nostre poble més enllà de les seves fronteres.

  • Premi al foment i innovació cultural:

Premi al reconeixement d’una entitat, creador/s, personalitat, col•lectiu, equipaments i/o projecte per al foment i/o innovació de la cultura a Martorelles.

  • Premi a la promoció juvenil i infantil de la cultura:

Premi al reconeixement d’una entitat, creador/s, personalitat, col•lectiu, equipaments i/o projecte, per al foment de la cultural als infants i/o joves de Martorelles.

Tant la proclamació de les candidatures com l’elecció dels premiats es farà al sí del Consell de Cultura, consell format per personalitats, artistes i entitats culturals martorellessenques així com pel l’Alcalde de Martorelles, l’Il•lm. Sr. Romuald Velasco i el Regidor de Cultura i Joventut Sr. Marc Candela. Aquest sistema d’elecció està inspirat en la majoria de premis de similars característiques com pot ser el “ciutat de Barcelona” o el premi cinematogràfic “Gaudí”.

Els premis consistiran en una escultura dissenyada a tal efecte que té valor simbòlic i moral. Seran proclamats i lliurats a la propera “Diada de la Cultura Martorellessenca” que tindrà lloc el proper 3 de novembre al Celler de Carrencà.

Edicions locals