Èxit de participació durant el Dia Mundial del Càncer de Mama a Mollet del Vallès

Més de 300 persones van participar durant la diada i van demanar informació respecte a la malaltia.

L’Associació Catalunya Contra el Càncer va organitzar el passat divendres diverses accions a la ciutat de Mollet per commemorar el Dia Mundial del Càncer de Mama. Un llaç de roba va penjar del balcó de l’antic Ajuntament, situat a la Plaça Prat de la Riba, així com d’alguns fanals del centre de la ciutat. També, estava previst penjat un gran llaç a la font central de la plaça però les condicions meteorològiques no ho van permetre.

L’acte central va ser l’encesa d’un llaç rosa format d’espelmes que “simbolitza la llum que dia rere dia veu el càncer amb els avenços que es produeixen” tal com explica la president de la Junta de Mollet, Palmira Grau. Més de 300 molletans van voler col•locar la seva espelma i informar-se a l’estand que l’Associació Catalunya Contra el Càncer va muntar a la Plaça Catalunya de la nostra ciutat. També, estaven a la venda braçalets solidaris al preu de 3 euros i moltes molletans, a banda de comprar el braçalet, van voler fer un donatiu. Tots els diners estan destinats a la investigació sobre la malaltia i a l’ajuda a persones que la pateixen o els seus familiars.

Segons explica P. Grau, “la valoració de l’acta és molt positiva pel gran nombre de participants però també és una mostra de que cada vegada hi ha més gent afectada”. Val a dir que, actualment, “entre el 88 i el 90% de les persones que pateixen càncer de mama acaben curant-se i recuperant-se adequadament”.

A banda, l’Associació Catalunya Contra el Càncer ha organitzat, amb el suport de l’Ajuntament de Mollet, una xerrada a càrrec del Dr. Alex San Juan, Cap del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital de Mollet, que porta per títol ‘Últims avenços en el diagnòstic i tractament del càncer de mama’. La xerrada tindrà lloc el proper dijous 8 de novembre, a les set de la tarda, al Centre Cultural La Marineta.

Edicions locals