Román Ruiz: “A Catalunya des que governa el senyor Mas hi ha 320.000 aturats més”

Aquest divendres el primer secretari de la Federació del Vallès Oriental del PSC, Román Ruiz, s’ha reunit juntament amb altres membres de la direcció comarcal del partit amb representants dels dos sindicats majoritaris i convocants del la Vaga General del

En la reunió els dos sindicats han exposat els motius pels quals han convocat la Vaga General pel proper 14 de novembre i la seva voluntat de sumar-hi el màxim d’entitats possibles. “Volem que sigui el màxim participativa possible. És una convocatòria feta pels sindicats però també per la cumbre social, més de 100 entitats de tot l’estat, ara volem que encara se’n sumin moltes més, i venim a demanar el suport del PSC de la comarca”, ha dit Òscar Riu, secretari comarcal de UGT. “Volem que sigui una resposta de tota la societat en contra d’aquestes polítiques que se’ns estan aplicant des de la Unió Europea i també des del govern de Madrid,  és una convocatoria a nivell europeu i esperem que tingui el maxim de suport possible”, ha explicar Riu.

Emilia Macias, secretaria d’organització comarcal de CCOO ha afegit “tots nosaltres diem que hi ha altres solcucions i altres maneres d’afrontar la crisi.” I referint-se als pressupostos pel 2013 que es presentaran al Congrés la propera setmana ha explicat que “hi veiem encara més retallades sobre serveis socials, sanitat... segueixen la mateixa dinàmica.” “Venim d’una reforma laboral que no ha servit per millorar la situació de l’ocupació, al contrari, ha servit per liberalitzar l’acomiadament, més EROS, més acomiadaments, més aturars i hi ha molts núvols sobre els drets fonamentals dels ciutadans.” “No és només una vaga laboral, és una vaga de tota la societat”, ha afirmat.

Per la seva banda el primer secretari de la comarca, Román Ruiz, ha assegurat que el PSC donarà suport a aquesta convocatòria de Vaga General “perquè creiem justes les reivindicacions que els sindicats estan formulant en aquests moments. Aquestes politiques del Partit Popular i Convergència i Unió  estan portant el pais cap a un camí sense sortida”.

Ruiz ha constatat que “els governs de Catalunya i Espanya amb les mesures que estan prenent estan destruint l’estat del benestar, i portant a l’atur 800.000 persones en un any. A Catalunya des que governa el senyor Mas 320.000 treballadors més han anat a l’atur”. “Estem en una regressió molt important i el més preocupant és que no hi ha cap indicatiu que les coses van a millor, no hi ha cap plantejament de solució a futur”. També ha afegit que des del punt de vista del PSC “passaria per crear ocupació, promoure l’activitat economica per crear ocupacio i al mateix temps preservar els serveis públics que teníem per a tothom.”

Edicions locals