'Marxisme i Nacionalisme’ un debat d’avui en dia

El passat dimecres 24 va tenir lloc al Centre de Serveis el Lledoner la segona xerrada organitzada pel PSUCviu sota el títol de 'Marxisme i Nacionalisme'.

L’objectiu de l’acte ha estat posar sobre la taula un tema d'actualitat com és el nacionalisme i generar debat amb una visió de la posició del PSUCviu sobre aquesta matèria. Jose Fernández ha exposat l'enfrontament de banderes entre el nacionalisme espanyol i el nacionalisme català. Tot seguit l'Antoni Vicente ha fet un anàlisi del sentiment de la nacionalitat, el fracàs de la Constitució del 78, les propostes actuals sobre model de societat que arriben des de CiU i el tipus de model que vol defensar l’agrupació. Per acabar la part teòrica, en Josep Llabina ha fet un repàs històric dels diferents posicionaments marxistes sobre la qüestió nacional, evidenciant la dialèctica marxista enfront els dogmatismes polítics.

Els assistents van poder exposar la seva visió de la situació durant el torn d’intervencions. Algunes idees importants que van sortir a la llum van ser el deteriorament de la “marca España” per culpa de les retallades a tot l'Estat, la necessitat de lluites polítiques i creació d'alternativa contra el model de CiU, la necessitat de crear consciència a la classe treballadora davant la confusió creada per amagar les privatitzacions, corrupcions i retallades en serveis públics, els privilegis de les grans corporacions, entre d'altres.

Edicions locals