Monràs s'indigna amb la consellera Rigau per la subvenció a les escoles bressol

La Generalitat ha publicat les subvencions per a les privades, mentre que encara no ho ha fet per a les públiques.

Aquesta setmana la Conselleria d’Ensenyament ha publicat les subvencions per a les escoles bressol privades. Aquest fet és indignant, segons l’alcalde de Mollet, ja que la consellera Irene Rigau encara no s’ha pronunciat sobre l’aportació que farà a les bressol públiques per al curs actual.

Des de l’any 2010, la retallada de les ajudes a les escoles bressol públiques ha estat a l’entorn d’un 50%, mentre que a les privades subvencionades la reducció ha estat tan sols d’un 10%. Si es compleixen les previsions per a aquest curs, la subvenció per a la privada i la pública quedaria gairebé equiparada, ja que l’anunciada per a les escoles privades és de 720 € per plaça i la prevista per a les públiques serà de 875 €. Això, en declaracions de Josep Monràs, demostra “la voluntat de la Generalitat d’afavorir el sector privat i afeblir clarament el sector públic”.

Segons ha manifestat Monràs, el fet encara és més greu ja que els ajuntaments encara no han rebut la subvenció referent al curs anterior 2011-2012 i no tenen la seguretat que es mantingui la quantitat pactada de 1.600 € per cada plaça. En el cas de l’Ajuntament de Mollet, la Generalitat deu aproximadament mig milió d’euros per aquest concepte.

En el seu compromís amb les polítiques socials, l’Ajuntament de Mollet ja va anunciar el passat mes de juny que manté la seva aportació a les escoles bressol municipals, tot i la dràstica reducció de l’aportació de la Generalitat, que ha passat d’assumir una tercera part del cost per plaça a només el 18%.

Edicions locals