Monràs atribueix les males dades de la EPA al fracàs de la reforma laboral del PP

Segons l’alcalde Josep Monràs, en tenen culpa la reforma laboral del PP i les inexistents polítiques d’ocupació de la Generalitat.

Segons la EPA, a Catalunya ja hi ha 840.000 persones aturades, un 22,56%, i 18.800 persones més que la darrera dada de juliol i 98.400 més que l’any passat. A tot l’estat espanyol, els aturats ja s’eleven als 5,7 milions de persones i un 25,02 %.
 
Josep Monràs, en declaracions divendres a Ràdio Mollet, ha dit que es tracta “d’una notícia absolutament desesperant”. Monràs creu que “en bona part tenen la culpa la reforma laboral del PP, que és un desastre i només ha provocat més atur, i el desastre encara més gran de les polítiques per activar l’economia de l’estat i de la Generalitat, que són inexistents”.
 
Segons l’alcalde de Mollet, la Generalitat ofega els ajuntaments pel que fa a polítiques d’ocupació, ja que ni els dóna subvencions, ni els paga el deute per a aquest concepte d’anys anteriors. En referència al president de la Generalitat, Josep Monràs s’ha queixat “que estigui fent moltes reunions amb empresaris per parlar d’independència, quan la gent el que vol és feina”.
 
La EPA també reflecteix que ja hi ha 1,7 milions de llars amb tots els membres a l’atur. Monràs ha explicat que moltes famílies sense cap recurs s’adrecen als ajuntaments reclamant solucions, quan els “ajuntaments estem al límit i no tenim ni diners ni competències per ajudar-los”. Finalment, l’alcalde de la ciutat, per tant, ha reclamat a la Generalitat polítiques per activar l’economia i generar esperança a la població.

Edicions locals