Més de 150 dones s’apleguen en el ja tradicional esmorzar de dones socialistes de Canovelles

Més de cent cinquanta dones socialistes de Canovelles varen deixar palès el seu rebuig a les retallades en educació, un dels pilars fonamentals del nostre estat del benestar.

La trobada de dones socialistes, d’aquest dissabte dia 27 d’octubre al campanar, que va organitzar la Secretaria de Dona e Igualtat de l’agrupació socialista de Canovelles va aconseguir aplegar a més de 150 dones entre simpatitzants i afiliades.

Aquesta tradicional trobada en commemoració en contra de la violència vers les dones, per evidenciar el rebuig més profund a qualsevol tipus de violència de gènere, aquest any també ha coincidit amb la manifestació de la comunitat educativa convocada pels sindicats CCOO i USTEC, i associacions de pares i mares de Catalunya FAPAC, en defensa d’una educació digne i de qualitat. Per aquest motiu, la trobada va tenir un caire més reivindicatiu en contra de les retallades i en defensa d’una educació pública de qualitat.

L’acte es va desenvolupar de forma distesa, festiva i reivindicativa, compartint un bon tast de menjar entre dones que varen deixar palès, el seu rebuig al desmantellament de l’estat del benestar i concretament a un dels pilars fonamentals del desenvolupament de la nostra societat: la educació. També, es va comptar amb el suport de l’alcalde, José Orive, i del primer secretari de l’agrupació, Francesc Sánchez.


Silvia Hernández regidora de dona e igualtat de l’ajuntament de Canovelles va aclarir que ens uns moments on la pobresa infantil es situa al 25%, s’estan negant beques de menjador i llibres de text, s’imposa la carmanyola, es redueixen les subvencions a les AMPA, es redueix en un 53% l’aportació de la Generalitat a les escoles bressols, es retallen els programes de qualificació professional, desapareix la subvenció del Pla educatiu d’entorn que germanitzava la cobertura d’aquells alumnes amb necessitats educatives especials i que actualment l’ajuntament ho està assumint íntegrament, s’introdueix la taxa pels joves que volen estudiar FP i la Generalitat augmenta en un 60% les taxes universitàries, s’estan aplicant un ventall de mesures ineficients, e injustes que precisament recauen sobre la gent amb menys recursos econòmics.

Posteriorment la secretaria d’organització de l’agrupació Socialista de Canovelles, Eva García va remarcar que les dones tenen un paper fonamental en la lluita per continuar avançant en aquelles polítiques que realment donen solució als problemes dels nostres veïns i veïnes, que viuen en una situació d’angoixa. No podem permetre desviar l’atenció de la gent amb debatssobre la independència, quan tenim veïns i veïnes que ho estan passant malament, ara és el moment de fer polítiques amb majúscules, des de la solidaritat, des de la coresponsabilitat per poder caminar junts veïns, agents locals i administració amb l’objectiu de construir una educació pública de qualitat, en una societat més justa socialment. Tot plegat l’alcalde Orive va animar a totes les assistents a continuar en la lluita ferma per la llibertat d’expressió en la defensa d’una educació digna i de qualitat, no assistencial, a la que puguin tenir accés tots i cadascun dels ciutadans amb les mateixes igualtats d’oportunitats.

Edicions locals