Amb Espanya, Martorelles treballa i Madrid s'omple les butxaques

Amb la decisió que ha pres l’envasadora de Coca-Cola (Cobega) de Martorelles de portar la seu social a Madrid, l'esforç dels treballadors catalans es convertirà en beneficis que tributaran a Madrid i revertiran en serveis i prestacions als residents a la

Núria Cadenes, candidata número 3 a la llista per Barcelona de Solidaritat Catalana per la Independència, juntament amb Jordi Olivé, coordinador local de SI a Mollet – Baix Vallès, han exposat "I després de l'11S què?", una xerrada per repassar l'actualitat política, el camí cap a la independència i el paper de Solidaritat en aquest procés.
 
En la xerrada s'han repassat totes les accions que de SI al parlament com la proposta de dació de pagament, la protecció de l’escola en català o la defensa de la sanitat pública.
 
S’ha recordat per exemple que el 21,9% dels catalans ja viuen sota el llindar de la pobresa. I que no és obligatori que tants catalans hagin de viure així: Tenim mitjans per ensortir-nos. Joves es veuen obligats a marxar, adults tornen a casa amb els pares i la gent gran no sap que acabarà passant amb les seves pensions. La incertesa és continuar a Espanya. En aquestes eleccions ens hi juguem molt, i el procés cap a la independència no es pot allargar indefinidament: Solidaritat cal que faci de pila per impulsar aquest procés, tal i com s’han fet aquests dos darrers anys on SI s’ha distingit pels fets i no només les paraules. Un exemple, hi ha molts ajuntaments que s'ha declarat territori lliure i sobirà, però només Gallifa, governat per SI, ha estat conseqüent i s'ha declarat insubmís fiscal.
 
Respecte a la darrera noticia de l’envasadora de Coca-Cola (Cobega) que trasllada la seu a Madrid i que té la principal planta a Martorelles, Núria Cadenes, ha dit que “amb la independència, les empreses que produeixen a Catalunya no podrien portar la seu social a Madrid. Amb la decisió que ha pres l’envasadora de Coca-Cola (Cobega), l'esforç dels treballadors catalans es convertirà en beneficis que tributaran a Madrid. Aquests tributs revertiran en serveis i prestacions als residents a la capital de l'Estat quan els beneficis els han generat els treballadors de Martorelles, Mollet i moltes altres pobles del Baix Vallès”. També ha remarcat que “fets com aquest demostren que la independència  és el millor negoci per als treballadors i treballadores de Catalunya. En definitiva, amb Espanya, Martorelles o Esplugues treballen i Madrid s'omple les butxaques.”
 
També s’ha ressaltat “El fet que una família com la Daurella, màxima accionista de Cobega, i molt vinculada a CiU, decideixi precisament ara portar la seu de l'empresa a Madrid, és un element més que posa en qüestió que CiU estigui realment compromès amb el procés d'independència i una raó més perquè una formació com Solidaritat Catalana per la Independència sigui forta al Parlament per garantir que no hi hagi passes enrere.”
 

Edicions locals