El Festival Al Ras celebra onze edicions amb un bon cartell

The Booty Hunters i la Joey's Band de Fred Simon són els plats forts d'aquesta nova edició.

El proper dissabte el Mercat Vell de la ciutat acollirà l’onzena edició del Festival Al Ras de música Bluegrass i Old Time. El primer en obrir la llauna serà Toni Giménez (18h), cantant professional per a públic infantil i familiar. Giménez és un cantant de folk per a adults, músic i compositor a la vegada que doctor en pedagogia. Ha publicat 128 discs i 50 llibres i cançoners. Enguany ens porta un petit homenatge a Peter, Paul & Mary.  

Els propers en pujar a l’escenari seran els molletans McAndrew Brothers (18:30h) amb la seva  música celta amb un repertori basat en folk irlandès, escocès, bretó, galleg i medieval. Tot seguit actuarà la Damned Hellbillies Jam Band (19h), representant d’unes noves generacions que venen fortes i, evidentment, el festival vol obrir l’escenari als nous músics. Un grup sorgit de les jams de Barcelona ens farà gaudir d’un bon bluegrass.

The Groove (19:30) continuarà amb la festa mesclant la música old-time i la  irlandesa amb el rock. Els seus integrants, procedents de Badalona i del nord d’Irlanda, toquen diversos instruments: banjo, fiddle, dulcimer, guitarra, bouzouki, low whistle i tin whistle. En els últims anys han realitzat actuacions a Catalunya.

A The Groove els seguirà Swing 42 (20:10h), un projecte de la mà de músics amb una àmplia trajectòria en els escenaris, al voltant del manouche, estil creat pel guitarrista Django Reinhardt, que  reinterpreten amb guitarra manouche, banjo de cinc cordes, mandolina i contrabaix. Swing 42 pren el nom d’un dels temes més populars de Django per a oferir una visió diferent del gypsy-jazz, desimbolta i alegre.

El torn serà aleshores per Ricky Araiza & David Ponsa (20:50h). En Ricky va néixer a San Diego, California, i ja fa anys que viu a Catalunya. Acaba d’editar un CD que porta per títol "Songs From The Far Side", publicat per Red Pig, amb temes escrits 100% per ell, de format acústic i amb diversos estils musicals: country, rock, blues, heavy metal... David Ponsa l’acompanya a les veus i la guitarra.

Els seguirà un duet format per Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera (21:30h). Un combinat creatiu d’harmònica i guitarra-dobro defineix el so d’aquest duo de blues. Dos músics que destaquen, tant pel domini dels seus instruments, com per una gran expressivitat en directe. Actuen en nombrosos festivals de blues i jazz del país i d’Europa i col·laboren des de fa anys amb artistes de primer nivell.

El penúltim convidat serà la Joey’s Band (22:10h), el banjista francès Fred Simon ens presenta un nou projecte: banjo, guitarra i contrabaix; temes propis, versions i l’originalitat d’un dels millors que la banda se sent també identificada. El plat fort del vespre arribarà amb The Booty Hunters, des de l’any de la seva creació(2011), han moldejat un estil personal de tocar country i bluegrass: Xavi pren nota en Nashville de las nuevas tendències fosques de Wayne "TheTrain" Hankok, Those poor bastards o The Legendary Shake Shackers amb qui manté el contacte després d’obrir el seu darrer concert a Barcelona.

[swf object]

Edicions locals