Visita al Museu Romànic Can Papiol i a la Biblioteca Museu Victor Balaguer

El proper dissabte 17 de novembre el Museu Municipal Joan Abelló ha preparat una visita comentada a ambdós museus de Vilanova i la Geltrú.

La visita començarà a les 10 h al Museu Romànic Can Papiol i al migdia es s’iniciarà la visita guiada a la Biblioteca Museu Victor Balaguer. El preu és de 7,50 € pel públic en general i 6,38 € pels Amics del Museu i inclou les dues entrades als museus. També, si es vol, es pot contractar el dinar i el preu és d’aproximadament 15 €.

El museu Romàntic Can Papiol és una casa-museu que evoca la vida quotidiana d'una família benestant del segle XIX, a través de l'ambient de les seves estances, el mobiliari i els objectes decoratius de l'època. Fou la casa pairal d'una de les famílies més influents i importants de la vila, que anà incrementant el patrimoni propi en generacions successives. Entre les estances més destacades hi ha la biblioteca amb més de 5.000 llibres dels segles XVI i XIX, el rebedor, la sala de música, el saló de ball, la sala del billar, l’alcova del general Suchet, el menjador i la capella. El recorregut es complementa amb les dependències del servei i la zona de treball, on es troba el graner i el celler. L’edifici compta també amb un jardí romàntic on es pot contemplar una col•lecció de carruatges.

La visita a la casa museu permet fer una viatge en el temps per conèixer com era la vida quotidiana d’una família benestant de principis del segle XIX i de tot el seu entorn: l’església, la noblesa, el servei i la pagesia.

Si esteu interessats us podeu inscriure fins el dia 13 de novembre trucat al telèfon 93 544 50 99, per correu electrònic: [email protected], o directament a la recepció del Museu. El pagament es pot fer al mateix museu o per transferència bancària del 14 al 17 de novembre. Un cop confirmada la sortida es facilitarà el número de compte.

Els desplaçaments es faran amb tren. La sortida des de Mollet és a les 8,08 h de l’Estació de França i s’arriba a les 8,31 a Passeig de Gràcia. Un cop allà s’agafarà el tren a les 8,38 h per anar cap a Vilanova i es preveu que l’hora d’arribada sigui les 9,27 h. Les persones que vinguin des de Barcelona es poden reincorporar al grup al Passeig de Gràcia a les 8,30 h. Si algú vol anar amb cotxe, l’hora de trobada és a les 10 h a la porta del museu.

Edicions locals