Mollet se suma a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Destaca la presentació de la Campanya de Recollida d’olis vegetals destinada a les escoles municipals de Mollet del Vallès.

Un any més, l’Ajuntament de Mollet se suma a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus del 17 al 25 de novembre amb l’objectiu de sensibilitzar la població sobre la importància de reduir la generació de residus.

L’Ajuntament de Mollet està compromès amb el medi ambient i realitza diverses accions i campanyes de sensibilització i promoció de bones pràctiques relacionades amb el reciclatge i la recollida selectiva, així com la participació en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb 3 accions diferents que es faran al llarg de la setmana:

  • Presentació de la Campanya de Recollida d’olis vegetals destinada a les escoles municipals de Mollet del Vallès
  • Punt d’Intercanvi de Llibres
  • Difusió de bones pràctiques en matèria de prevenció de residus

A partir d’un acord establert amb una empresa de reciclatge, l’Ajuntament oferirà a totes les escoles que, al llarg de tot el curs, puguin recollir els olis usats provinents de casa dels alumnes i de la cuina del propi centre, per tal d’obtenir-ne combustible biodiesel i evitar així que aquest oli es converteixi en un residu.

Pel que fa a les altres dues accions, es faran el dimarts dia 20 de novembre, de 10 del matí a 1 del migdia, al Punt d’Informació Ambiental (Parada Verda) del Quiosc Municipal de la plaça de Catalunya. Allà, un responsable municipal informarà a totes les persones que s’acostin com podem minimitzar els residus que produïm a cada llar.   

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus organitza accions de sensibilització sobre la prevenció de residus arreu d'Europa.

Edicions locals