Els treballadors del sector educatiu es sumen a la vaga de la CGT

El sindicat d’ensenyament USTEC•STEs s’ha sumat a la vaga d’avui per reivindicar els seus drets.

A les deu del matí el sindicat d’ensenyament USTEC•STEs ha convocat una manifestació a la plaça Cinco Pinos per protestar contra les retallades que s’estan produint en el sector de l’ensenyament públic. El delegat sindicat de USTEC•STEs, Luis Saiz, ha explicat que “tots estem implicats en la situació que s’està vivint i el sector educatiu no queda al marge”. Per aquest motiu han decidit sumar-se a la vaga convocada per CGT i convocar, durant el matí, una manifestació on es reivindicaven els drets dels treballadors en ensenyament. Algunes dels temes sobre les que protesten són les retallades en beques, l’augment de les ratis per aula i les substitucions dels professors, entre molts d’altres.

La CGT també s’ha volgut sumar a la manifestació convocada pel sindicat d’ensenyament USTEC•STEs ja que, segons Emili Cortavitarte, delegat sindical de CGT, “és una lluita que ens implica a totes i volem estar amb la gent mobilitzada”. També, Cortavitarte ha volgut fer una crida per la manifestació que convoca la  CGT a les 17 h davant de l’Ajuntament de la ciutat dient que “tothom que vulgui protestar i no vulgui anar a Barcelona ha de venir a Mollet ja que és la única manifestació que es fa a la comarca per la tarda”.


La manifestació de dimecres al matí convocada pel sindicat d’ensenyament USTEC•STEs també s’ha realitzat a altres municipis com Mataró, Granollers, Manresa, Reus, Vic, Sabadell, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Igualada, Lleida, Barcelona, Girona, Tarragona, Terrassa, Sabadell i Tortosa.


Els piquets tanquen el Mercadona

Durant el matí molts piquets han estat fent les seves actuacions entre la que es troba el tancament de l'establiment comercial Mercadona que ha coincidit amb la manifestació dels sindicats de professors a la mateixa plaça Cinco Pinos. 

Edicions locals