"Si Catalunya és independent haurà de posar-se a la cua d'Espanya"

La diputada al Congrès i exministra de defensa, Carme Chacón, critica les polítiques de CiU i demana el vot pel PSC en un acte de campanya a Mollet.

La diputada i exministra de Defensa, Carme Chacón, va reunir a més de 300 persones al Mercat Vell de Mollet en el míting del PSC a la ciutat que es va celebrar dissabte. Chacón va explicar les conseqüències d'una Catalunya independent: "En aquestes eleccions ens juguem molt. A Europa diuen que perquè Catalunya entri en la Unió Europea s'haurà de posar a la cua d'Espanya". Per sortir de la crisi Chacón va defensar l'aposta d'un Estat federal que "permeti la cohesió social, el reconeixement dels catalans, garantir els drets dels ciutadans i solucionar els problemes actuals". En aquest sentit, l'exministra va repassar el programa electoral del seu partit, que defensa qüestions com la igualtat d'oportunitats o la reactivació econòmica.


D'altra banda, Chacón no va desaprofitar l'oportunitat de criticar els casos de possible corrupció de CiU: "Cada dia coneixem una mica més. Avui CiU té la seva seu embargada pel cas Millet i el seu secretari general, Oriol Pujol, està sent investigat pel cas de les ITV". En relació amb les presumptes comptes a Suïssa de Mas i Pujol que va publicar el diari El Mundo, Chacón va assenyalar que "tinc tots els meus diners en una caixa catalana. No tinc res ni a Suïssa, ni als Estats Units ni a l'Argentina. No sé si ells podran dir el mateix". D'altra banda, Chacón va acusar a Artur Mas d'avançar les eleccions per una mala gestió: "Va prometre reduir l'atur i cada dia tenim més aturats. Va dir que milloraria la salut i cada dia hi ha més llistes d'espera, més plantes d'hospitals tancades i l'euro per recepta". 


Per la seva banda, l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, va insistir en la importància d'anar a vota el proper 25 de novembre: "No està en joc només la independència i el dret a decidir. Es tracta de votar si volem que ens governi un govern que no ha complert amb la seves promeses". A més, Monràs va acusar a Artur Mas i el PP d'inventar-se el tema de les banderes per "desviar l'atenció dels problemes derivats de la crisis".

Edicions locals