Els treballadors d'Urbaser anuncien una vaga de trenta dies

La plantilla demana un compromís ferm amb el manteniment dels actuals llocs de treball a canvi dels sacrificis salarials i de condicions laborals que han acceptat atenent a les circumstàncies econòmiques del municipi.

Els treballadors de l'empresa URBASER, concessionària de la neteja a Mollet del Vallès, signaven i acceptaven la passada primavera un acord que implicava reduccions salarials i el compromís d'ampliar la seva jornada laboral en dues hores i mitja més a la setmana. L'acord posava, provisionalment, punt i final a un conflicte en el qual la plantilla havia amenaçat amb la convocatòria d'una vaga en resposta a l'anunci per part d'URBASER d'acomiadar un 20% dels treballadors.


L'extinció dels llocs de treballs derivava, segons l'empresa, de la decisió de l'Ajuntament de Mollet de reduir en 800.000 euros l'import de la concessió de la neteja municipal i la supressió de determinats serveis com ara la neteja de grafits, l'escombrat manual dels carrers i la reordenació del funcionament de la deixalleria fixa i mòbil de la ciutat.

Amb posterioritat, a la signatura d'aquest acord, els treballadors han mantingut el seu malestar pel que consideren un “abús de la seva confiança i bona fe”. Des de l'Ajuntament s'ha adreçat una carta als treballadors informant de la seva voluntat de mantenir els llocs de treball sempre i quan no canviïn les condicions pressupostàries. Segons els treballadors és “una declaració ambigua que, com és evident, obre la porta a l'arbitrarietat de l'actuació del consistori pel que fa als treballadors responsables de la neteja municipal”.

La plantilla demana un compromís ferm amb el manteniment dels actuals llocs de treball a canvi dels sacrificis salarials i de condicions laborals que han acceptat atenent a les circumstàncies econòmiques del municipi. Com explica Josep Pérez, advocat del Col•lectiu Ronda que representa als treballadors de d'Urbaser a Mollet, la plantilla demana “una garantia real que els esforços i sacrificis acceptats pels treballadors tindran com a justa contrapartida el manteniment dels llocs de treball”.

Els professionals de la neteja lamenten les molèties que puguin ocasionar als veïns i veïnes de la ciutat, a qui demanen comprensió i solidaritat amb la seva situació. Com ha estat fins ara, la plantilla d'Urbaser mostra la seva predisposició a trobar una sortida negociada al conflicte que respecti els seus drets, actualment sota amenaça, i permeti reprendre un servei tan essencial com és el de la neteja viària i la recollida d'escombraries.

Edicions locals