El govern municipal presentarà dues mocions pel dret a l’habitatge digne

Demanarà que es reguli el concepte d’habitatge desocupat i farà referència al Reial Decret per evitar desnonaments en casos d’emergència social aprovat pel Consell de Ministres.

El govern municipal presentarà dues mocions a la propera sessió plenària vinculades al dret de les persones a un habitatge digne. D’una banda, es demanarà la regulació del concepte d’habitatge desocupat amb l’objectiu de reduir l’existència de pisos buits; i de l’altra, es demana que s’ampliïn les condicions per aturar els desnonaments que va fer públiques el passat Consell de Ministres.
 
En la primera de les mocions, l’Ajuntament demanarà que es reguli el concepte d’habitatge desocupat amb l’objectiu que els ajuntaments puguin aplicar un recàrrec a l’IBI dels pisos buits. Amb aquesta mesura, es pretén reduir l’existència d’habitatges buits i garantir l’accés de totes les persones a un habitatge digne, un dret que darrerament, en l’actual context de crisi econòmica, es fa més difícil garantir per a les persones que no disposin de recursos suficients. La moció presentada pel govern municipal va en aquest sentit, ja que és competència de les administracions establir un sistema de mesures que garanteixi aquest dret.
 
La segona moció que presentarà el govern municipal, fa referència al Reial Decret per evitar desnonaments en casos d’emergència social que va aprovar la setmana passada el Consell de Ministres del govern central. El govern municipal creu que la moratòria aprovada és clarament insuficient i restrictiva ja que moltes famílies en situació de risc d’exclusió social no s’hi podran acollir.
 
Les dues mocions seran proposades per a l’aprovació del proper Ple ordinari que se celebrarà el dilluns 26 de novembre.

Edicions locals