Mollet proposa aplicar un recàrrec a l'IBI dels pisos buits

El ple ordinari de novembre aprova també els estatuts del projecte de la B30, la supressió de l'euro per recepta i la paralització de la privatització d'Aigües Ter-Llobregat.

El ple ordinari de l’Ajuntament de Mollet d’aquest dilluns va aprovar dues mocions proposades pel govern municipal per mirar de solucionar els problemes referents a l’habitatge.

D'una banda, es demanava l’aprovació d'una proposta per aconseguir  reduir l’existència de pisos buits i garantir el dret a l’habitatge digne. L'ajuntament demanarà que es reguli el concepte d'habitatge desocupat amb l'objectiu que els ajuntaments puguin aplicar un recàrrec a l'IBI dels pisos buits. Amb aquesta mesura, es pretén reduir l'existència d'habitatges buits i garantir l'accés de totes les persones a un habitatge digne, un dret que últimament, en l'actual context de crisi econòmica, es fa més difícil garantir per a les persones que no disposin de recursos suficients. La moció presentada pel govern municipal en aquest sentit, ja que és competència de les administracions establir un sistema de mesures que garanteixi aquest dret.

Pel que fa el punt anterior, feia referència a l’aprovació d'una proposta per demanar  l’amp1iació de la moratòria  de desnonaments i la modificació de la Llei hipotecària. El govern municipal creu que la moratòria aprovada és clarament insuficient i restrictiva ja que moltes famílies en situació de risc d'exclusió social no es podran acollir. Sorprenentment, el grup municipal del Partit Popular va votar-hi a favor deixant els dos punts aprovats per unanimitat.

Aprovació dels estatuts de la B30

D’altra banda, el ple de dilluns va aprovar també per unanimitat la creació de l'Associació Àmbit B3 0, dels seus estatuts i de la seva designació. L’àrea de la B-30 compta amb el 20% del PIB de l'Estat i amb una zona amb unes 350.000 persones treballant en unes 30.000 empreses en una superfície de 500 km quadrats. L’alcalde de la ciutat, Josep Monràs, va assegurar que "és un projecte tangible amb propostes concretes i que ajuda a la reactivació econòmica".

El següent punt de l’ordre del dia també va ser aprovat per unanimitat. Es tractava de l’aprovació de l’adhesió a la Xarxa de Serveis Locals d'Habitatge de la Diputació de Barcelona.

D’altra banda, els punts número cinc i sis de l’ordre del dia referents a l’aprovació de l'addenda de pròrroga del conveni de  amb l'Agèncìa del‘Habitatge de Catalunya relatiu a  d'Habitatge  i l’aprovació de l’addenda de  del Conveni de  amb l‘Agència d‘Habitatge de Catalunya relatiu al programa de mediació de lloguer social  d'habitatges. Els dos punts van ser tractats en conjunt i es van aprovar per unanimitat.

Finalment, en el punt número deu ICV-EUiA  va demanar la paralització de la privatització d’Aigües Ter-Llobregat on el grup municipal de CiU va votar en contra i el PP es va abstenir però el punt va quedar aprovat amb els vots a favor de PSC, ICV-EUiA I Ara Mollet – Esquerra. I en el darrer, referent a la supressió de la taxa de l’euro per recepta, es va aprovar amb els únics vots en contra dels convergents.

Edicions locals