L’habitatge necessita ser modificat

L’Ajuntament de la ciutat, en el ple ordinari celebrat el passat dilluns va aprovar per unanimitat presentar una moció per demanar l’ampliació de la moratòria del desnonaments i la reforma de la llei hipotecària.

Segons el consistori la moratòria aprovada pel Consell de Ministres és insuficient i restrictiva, ja que moltes famílies no poden acollir-se. L’equip de govern de l’Ajuntament troba que és una necessitat que el govern de l’Estat elabori una nova llei hipotecària. També proposa que la dació en pagament  ha de ser una manera d’extingir el deute amb les entitats bancàries. Per últim, es demana que la policia no col•labori amb els desnonaments.

La Regidora de Gestió, disciplina urbanística i habitatge, Mireia Dionisio, ha explicat que “és necessari que el govern ampli la moratòria i que elabori una nova llei hipotecària amb la premissa ’que ningú es quedi sense habitatge per no poder-lo pagar’, que es contempli la dació en pagament i que desapareguin els abusos per part de les entitats financeres als deutors hipotecaris”.

De la seva banda, el portaveu de ERC, Oriol López, va apuntar que “aquesta petició o una de molt semblat es va fer fa quatre anys i només va comptar amb el suport nostre i d’ICV-EUiA i ara tothom està d’acord. Si haguéssim estat previsors no hauríem arribat a aquesta situació”. També, el portaveu d’ICV-EUiA, Antonio López va posar de manifest que “ha fet falta veure espectacles molt tristos per actuar però seria bo que s’apliqués l’efecte retroactiu.

Josep Hernández, del partit popular, va explicar que “nosaltres també estem d’acord amb la moció ja que pensem que és un pas endavant envers la solidaritat cap a la ciutadania però creiem que calen algunes modificacions”.

El portaveu de CiU, Feliu Guillaumes recolza la moció però planteja possibles solucions a tenir en compte com la mediació ja que “és una mesura amb un 60% de resolucions”.

Edicions locals