Mollet: CiU es queda a 300 vots del PSC i ICV-EUiA, tercera força

Aquest diumenge, 25 de novembre, s’han celebrat eleccions al Parlament de Catalunya. A Mollet, com a la resta de Catalunya, la participació ha estat històrica i ha arribat al 66,82 %, més d’11 punts per sobre de les anteriors.

El Partit dels Socialistes de Catalunya ha estat la força més votada a la ciutat, amb un 21,22 % dels vots (5.086). Segons explica Josep Garzón, portaveu del grup municipal del PSC, “els socialistes em tornat a ser, malgrat haver baixat una mica, la primera força política de Mollet i hem augmentat el número absolut de vots. Hem guanyat a tots els barris de Mollet i som conscients que és una gran responsabilitat pel nostre projecte. Estem convençuts que els molletans han valorat positivament  el model de progrés de Mollet, impulsats per l'alcalde i regidors i regidores socialistes”. A nivell català els socialistes no han sortit tan ben parats amb una davallada de 8 diputats. Segons Garzón : “a nivell català, malgrat que hem tingut uns resultats no gaire favorables respecte al 2010, han estat més positius del que preveien les enquestes”.

La segona força en nombre de vots ha estat Convergència i Unió, amb un 19,56 % dels vots (4.712 vots).  Segons el portaveu de CiU, Feliu Guillaumes, la valoració de les eleccions a nivell local ha estat positiva o, segons les seves pròpies paraules, “han anat com sempre o una mica millor. L’altra vegada vam guanyar per 2.000 vots, aquesta vegada no ho hem fet per 400 i escaig. Considerem que és un resultat positiu i un empat tècnic en una plaça tant difícil com és la ciutat de Mollet”.  En referència al resultat a nivell català Guillaumes explica que “a qualsevol país quedar dues vegades i mitja per sobre del següent seria considerat un bon resultat però em de tenir en compte la situació que ens envolta . La política és la gestió de les expectatives i les nostres no eren les que hem assolit. Hi haurà d’haver generositat per part d’una altra força, és impossible no pensar en un pacte global”.

Iniciativa per Catalunya ha quedat en tercer lloc amb 14.01 % (3.374 vots) i el portaveu del grup municipal, Antonio López, ha catalogat les eleccions com “un fracàs rotund de les polítiques de convergència”. De la seva banda, ha explicat que estan “molt contents perquè hem tingut més de 1.000 vots més i hem arribat a un 14%. Som la tercera força política de la ciutat i hem d’exercir una posició responsable”. Envers el resultat general “les forces que hem defensat els drets socials i civils en contra de les retallades hem tingut un augment important. Estem molt satisfets per la batacada de Mas i creiem que ha de presentar la dimissió per dignitat, ja que ha fracassat en totes les seves polítiques”.

En quart lloc es troba el Partit Popular, amb el 13,23 % (3.187 vots) i la seva portaveu, Susana Calvo, ha valorat molt positivament les eleccions tant a nivell local coma nivell català. Calvo manifesta que “estem contentíssim per haver pujat 600 vots i seguir tenint el recolzament dels molletans cap a nosaltres i els nostres projectes”. A nivell català Calvo critica a l’oposició dient que “Mas és el millor candidat d’esquerra republicana” i valora positivament la tasca realitzada pel seu partit explicant que  “el PP hem pujat un diputat en un moment de gran crisi econòmica on la ciutadania no ens ha castigat i ha segueix confiant en nosaltres.

Ciutadans ha quedat en cinquè lloc, amb el 10,7 % dels vots (2.577 vots) amb un augment molt considerable tant a nivell local com a nivell de tota Catalunya. A Mollet, ha quedat per sobre l’ERC, tot i que a nivell català ha estat la segona força política més votada.

ERC-Catalunya ha quedat en sisena posició amb un 10,02 % dels vots (2.413 vots). A nivell local, el portaveu municipal del grup d’ERC-Ara Mollet, Oriol López, valora positivament les eleccions a nivell local explicant que “Esquerra puja un 130 % els vots a nivell local i sentim una alegria molt gran. Recuperem els vots del màxim històric del 2003”. A nivell català, “la ciutadania ha cridat a Esquerra per a ser protagonista durant els propers anys.  Som una part molt important del referèndum que haurem de fer aviat”. En referència a un possible pacte López explica que no sap que passarà: “No sé si hi haurà pacte o no però sempre que hi hagi un canvi social i econòmic favorable a Catalunya voldrem estar presents”.

Solidaritat ha tret un 0,86 %, quedant per darrera dels vots en blanc, que han estat l’1,74 %.

Edicions locals