Millores d’estalvi i eficiència energètica al Mercat Municipal

El Mercat Municipal ha posat en marxa diferents mesures per a estalviar i millorar l’eficiència energètica. Les mesures s’han pres en la il•luminació, en les cambres frigorífiques o el sistema de ventilació, entre d’altres.

En la mateixa línia de treball que l’Ajuntament de Mollet està duent a terme en els darrers anys, el Mercat Municipal també ha engegat una sèrie de mesures encaminades a reduir el consum energètic i millorar l’eficiència de les instal•lacions.

Bombetes de baix consum i detector de moviments
Pel que fa al consum elèctric, s’han col•locat detectors de moviment en passadissos i cambres frigorífiques, per tal que els llums només s’encenguin quan sigui necessari. A més, s’han substituït totes les bombetes i fluorescents per unes de baix consum.

Control de la temperatura de les cambres frigorífiques i del sistema de ventilació
També s’ha instal•lat un nou sistema per controlar les cambres frigorífiques que enregistra la temperatura i envia automàticament un missatge al personal de control, per mitjà de mòbil, smartphone o pc, en cas que es detecti alguna incidència.

També s’ha posat en marxa un sistema que permet el control automàtic i remot del sistema de ventilació de l’edifici, així com de l’obertura de portes i llums de la sala de vendes.

Millores en seguretat
A banda d’aquestes mesures per millorar l’eficiència energètica, també s’han posat en marxa millores en la seguretat del mercat. Així, les càmeres de vigilància es poden controlar remotament per mitjà de mòbil, smartphone o pc. També s’ha estrenat un nou sistema de control d’obertura de les barreres d’accés al moll de càrrega.


Edicions locals