Primer Torneig National Golden Cup del Vallès Oriental, amb la participació de 60 equips de futbol base

El Torneig comptarà amb uns 60 equips i es disputarà simultàniament a Mollet, Martorelles, Sant Fost, Les Franqueses i Cardedeu

Rayo Vallecano, Real Societat, Vila-real, CE Sabadell i l'escola de futbol del RCD Espanyol seran alguns dels clubs participants de la primera edició del torneig de futbol base National Golden Cup (NGC), que es celebrarà en diferents camps del Vallès Oriental del 28 al 30 de desembre.

El torneig s’ha presentat aquest matí en roda de premsa a l’Ajuntament de Mollet i hi ha pres part l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, l’alcalde de Les Franqueses, Francesc Colomé, el regidor d’Esports de Sant Fost, José Manuel Murcia, i el regidor d’Esports de Martorelles, Oliver Aguilera, i el gerent de l’empresa impulsora Eventually Sport&Events, Ferran Pericas.

La NGC és un torneig de futbol base formatiu que comptarà amb més de 800 jugadors que representaran 58 equips diferents de la comarca, Catalunya i l'estat espanyol. La NGC comptarà també amb la presència de clubs històrics com el CE Europa, UE Sant Andreu, CF Mollet UE, EC Granollers o el Mollerussa.
 
La competició es disputarà simultàniament als camps municipals de Mollet del Vallès, Martorelles, Sant Fost de Campsentelles, Les Franqueses del Vallès i Cardedeu. Tal com ha explicat Ferran Pericas, gerent de l’empresa impulsora, Eventually Sport&Event, és un projecte comarcal fet per gent de la comarca vinculada al món del futbol i pretén consolidar-se i créixer fins a convertir-lo en un torneig de referència nacional. Pericas ha destacat “la importància dels valors en el futbol formatiu. La idea és promoure una competició sana i el civisme dins i fora del camp”.

Josep Monràs, alcalde de Mollet, també ha destacat l’altruisme, el voluntariat, la gran tasca social i educativa del futbol, que no només mou grans equips i milions d’euros, “per això ens il•lusiona aquesta iniciativa i li donem suport, ja que proporciona als nens una bona experiència per a tota la vida i els transmet els valors educatius de l’esport”.

El torneig es divideix en les categories Prebenjamí, Benjamí, Aleví, Infantil i Cadet. Cada camp acollirà la fase prèvia d'una categoria. Les finals, però, es disputaran el diumenge 30 de desembre als camps municipals de Mollet i Cardedeu. El camp de futbol de Mollet acollirà les finals de les categories Infantil i Cadet. Cardedeu acollirà les finals dels prebenjamins, benjamins i alevins.  

En total se celebraran uns 160 partits de futbol. Les categories Prebenjamí, Benjamí i Aleví jugaran en la modalitat de Futbol 7. Les categories Infantil i Cadet ho faran en modalitat de Futbol 11. Pericas ha explicat que compten amb un gran equip de persones voluntàries que coordinaran els partits a cada un dels camps on es disputarà el torneig.

De cara a properes edicions, els organitzadors no tanquen la porta a cap proposta per créixer i aconseguir ser un torneig de referència per les dates nadalenques. En aquest sentit, han recollit les propostes de l’alcalde de Les Franqueses, Francesc Colomé, que ha proposat l’obertura a clubs estrangers, o la proposta del regidor d’Esports de Martorelles, Oliver Aguilera, que proposava també la participació del futbol femení. El regidor d’Esports de Sant Fost, José Manuel Murcia, també s’ha mostrat molt satisfet amb la iniciativa i ha agraït a l’organització que hagi volgut comptar amb municipis i clubs petits.

Tots els participants a la roda de premsa han coincidit a destacar també l’impacte econòmic que el torneig suposarà per a la comarca, sobretot en un moment de crisi econòmica.

La National Golden Cup està organitzada per Eventually Sport&Events. Els ajuntaments de Mollet del Vallès, Les Franqueses del Vallès, Martorelles, Cardedeu i Sant Fost de Campsentelles cedeixen els respectius camps municipals de futbol per la disputa d’aquest esdeveniment.

L'organització agraeix la col•laboració d'Air Val Internacional, Carymaequip, Unió Empresarial Intersectorial, Hotel Sidorme, Hotel Ibis, Futbol Gallery, Restaurant La Vaqueria de Vilanova del Vallès i els respectius ajuntaments.

Equips i categories


Camp de futbol de Martorelles. Categoria Prebenjamí
RCD Espanyol (escola de futbol)
CE Sabadell
CF Mollet UE
UE Sant Fost
CE Llerona
FC Palau Solità i Plegamans
CF Les Franqueses del Vallès
CF Martorelles
CF Vilanova del Vallès A
CF Vilanova del Vallès B
CF Vilanova del Vallès C


Camp de futbol de Sant Fost de Campsentelles. Categoria Benjamí
Rayo Vallecano de Madrid
RCD Espanyol (escola de futbol)
CE Sabadell A
CE Sabadell C
CF Mollet UE
CF Martorelles
FC Cardedeu
UE Sant Fost
FC Palau Solità i Plegamans
CF Les Franqueses del Vallès
CE Llerona
CF Vilanova del Vallès
CE Tecnofutbol

Camp de futbol de Mollet Germans Gonzalvo. Categoria Aleví
Vila-real CF
CE Sabadell
UE Sant Andreu
CE Europa
EC Granollers
CF Mollet UE
CF Martorelles
FC Cardedeu
UE Sant Fost
FC Palau Solità i Plegamans
Escola de futbol YTFA A 
Escola de futbol YTFA B
CE Llerona
CF Les Franqueses del Vallès
Turó del Sol
CE Tecnofutbol

Camp de futbol de Cardedeu. Categoria Infantil
Real Societat
RCD Espanyol (escola de futbol)
CF Mollerussa
CF Mollet UE
CE Europa
CF Martorelles
FC Cardedeu
UE Sant Fost
FC Palau Solità i Plegamans
CE Tecnofutbol

Camp de futbol de Les Franqueses del Vallès. Categoria Cadet
Real Societat
CE Llerona
CF Mollet UE
CF Martorelles
FC Cardedeu
Combinat UEI
FC Palau Solità i Plegamans
CF Les Franqueses del Vallès

Edicions locals