El Consell de Ciutat presentarà un balanç del seu treball en el Ple de l’Estat de la Ciutat

El Consell de Ciutat aprova presentar el balanç del seu primer any de feina al Ple de l’Estat de la Ciutat.

La trobada del Consell de Ciutat va tenir lloc el passat 18 de desembre a l’Ajuntament de Mollet. La vicepresidenta del Consell de Ciutat, Laura Arnau, va presentar el balanç de treball del primer any de funcionament d’aquest òrgan participatiu i es va aprovar, amb el vist-i-plau dels grups municipals presents a la trobada, el PSC, CiU i Ara Mollet-ERC. El Consell de Ciutat va acordar que sigui la vicepresidenta qui faci la presentació d’aquest balanç al consistori en el Ple de l’Estat de la Ciutat que se celebrarà a inicis de l’any vinent.

L’alcalde i president del Consell de Ciutat va explicar als membres assistents els criteris i el procés d’elaboració del pressupost municipal per al 2013. En aquest punt, va expressar les incerteses pel que fa a les transferències de diners procedents de la Generalitat i l’estat espanyol. Alguns membres del Consell van expressar la seva preocupació i el temor que les retallades puguin afectar les competències municipals en matèries com la xarxa de serveis a les persones amb discapacitat, les escoles bressol o l’escola municipal de música.

D’altra banda, el regidor de Participació, Josep Ramon Bertolín, va presentar al Consell de Ciutat les conclusions del Document de millora i revisió dels actuals consells sectorials de participació, un documents que es presentarà en el proper Ple ordinari del mes de gener.

Finalment, el senyor Juanjo Baños, que forma part del Consell de Ciutat com a representant del Consell Escolar Municipal, va proposar com a tema de debat la defensa del model d’immersió lingüística a l’escola catalana. El Consell de Ciutat va donar suport a la moció que també va provar el dilluns passat el Ple de l’Ajuntament, en la qual mostra el rebuig a la reforma de la Llei d’educació, referma el compromís de recolzar el sistema d’immersió lingüística en català i es dóna suport a les mobilitzacions promogudes per la plataforma somescola.cat i pel conjunt del teixit educatiu, social, polític i cultural d’arreu del país.

Edicions locals