Mollet celebra la Festa Major d’hivern de Sant Vicenç

Divendres començava la Festa Major d’hivern que se celebra a l’entorn del dia de Sant Vicenç, 22 de gener, patró de la ciutat. L’Ajuntament i les entitats del municipi treballen conjuntament per oferir, durant aquestes dates, activitats molt variades per

Activitats tradicionals i festives
Un dels actes més consolidats de la Festa major és el Concurs de Fotografia de Sant Vicenç, que enguany arriba a la 18ena edició. El lliurament de premis i la inauguració d’una selecció de les millors fotografies participants es farà el divendres 18 de gener, a les 7 de la tarda a La Marineta.

També és cita indispensable de Sant Vicenç, l’espectacle de l’Esbart Dansaire de Mollet. Enguany amb estrena del nou espectacle, De Llevant a Ponent, el dissabte 19 de gener, al Teatre Can Gomà. L’espectacle és una mostra dels balls dels països catalans i s’estrena a la nostra ciutat com a primícia.

Altres activitats tradicionals són les sardanes, amb la Cobla Ciutat de Cornellà, i la Trobada de Gegants, que enguany es concentrarà al parc de les Pruneres. Un any més, la colla dels Torrats farà ballar el Moll Fer, la bèstia que treu foc i vi; serà dissabte 19, a les 9 del vespre a la plaça de Prat de la Riba.

Música
Enguany, el programa de Sant Vicenç l’enceta la música local amb el Festival Fora d’Hores, que es farà al Mercat Vell el divendres 11 i el dissabte 12 de gener. La colla dels Morats organitzarà per quart any el Morats Jazz Festival, el dissabte 19, al Mercat Vell.

Els concerts de cant coral també són tradicionals en la programació de Sant Vicenç. Aquest 2013, a més, la Coral El Clavell inicia els actes del seu centenari amb un concert el diumenge 20, a les 6 de la tarda, a l’Església.

Art
El Museu Abelló inaugurarà una exposició dels fotògrafs molletans Coma i Vizcarra, el proper dijous 17 de gener. L’exposició porta per títol Mollet davant la càmera. Una mostra de Coma i Vizcarra.

Activitats esportives
Una de les cites ineludibles de la Festa Major d’hivern és la Cursa Popular de Sant Vicenç que des de fa dos anys porta el nom de Memorial Jordi Solé Tura, en record al polític molletà, atleta i corredor reconegut. El Club Atlètic, entitat organitzadora de la cursa, és l’impulsor d’aquesta iniciativa que compta amb el suport municipal i que es farà el diumenge 20 de gener, amb sortida i arribada a les Pistes d’Atletisme.

Un any més, l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Can Pantiquet organitzarà el Torneig de Petanca, del 21 al 26 de gener.

Presentació de Notes 28, del Centre d’Estudis Molletans
Com és habitual per Sant Vicenç, el Centre d’Estudis Molletans (CEM) presenta un nou número de la revista Notes. Enguany serà el número 28 i la presentació comptarà amb una conferència sobre els 25 anys del naixement de la revista, a càrrec de Mossèn Joan Galtés.

Festa de la Ràdio Mollet i Premis Notícia i Micròfon de l’Any
Ràdio Mollet celebra per Sant Vicenç el seu aniversari, enguany serà el 32è, amb una festa on no hi falta la música i on els seus professionals lliuren els Premis Notícia i Micròfon de l’Any, als esdeveniments i persones més destacades de l’actualitat local el 2012. L’acte es farà a El Lledoner, el 22 de gener a les 7 de la tarda. L’emissora municipal l’emetrà en directe des del 96.3 FM i a través d’internet.

Activitats infantils
Els més menuts també tenen el seu espai a la Festa Major d’hivern. Així, el proper diumenge, 13 de gener, la Xarxa presenta a Can Gomà l’obra de teatre Colossal. També s’han programat diversos tallers infantils, com el del Moll Fer o el del Museu Abelló.

Edicions locals