El Cercle Català de Negocis amb els empresaris catalans

El CCN recomana a Foment que es dediqui a protegir els empresaris catalans i que deixi de fer seguidisme de la política de Madrid.

El Cercle Català de Negocis, que representa els empresaris catalans sobiranistes, denuncia les declaracions de Foment del Treball en contra del procés sobiranista iniciat al país i a favor de reprendre la via del pacte fiscal. Pel CCN, “Foment no pot anar en contra de la voluntat majoritària dels catalans expressada primer al carrer l’11 de setembre passat i posteriorment a les urnes i tampoc pot defensar un pacte, el fiscal, que no resol els problemes reals de les empreses catalanes i que acabaria com tots els acords de finançament anteriors: perpetuant un déficit fiscal excessiu”.

El CCN recomana a Foment que “d’una vegada per totes faci la seva feina i defensi els problemes de les empreses catalanes” en lloc de “dedicar-se a fer seguidisme de la política de Madrid i pressionar el Govern de Catalunya perquè vagi en contra de la voluntat del poble”.

Els empresaris sobiranistes van més enllà i deslegitimen Foment com a representants del teixit productiu català. “Foment no representa el veritable sector empresarial català que està format per petites i mitjanes empreses. Mercadona, HUSA, Agbar, SABA, Fomento de Construcciones y Contratas, Vueling i la majoria de les empreses que estan integrades a Foment no tenen res a veure amb la realitat econòmica del país i, per tant, no defensen cap més interès que el propi”.

Pel CCN, la PIME catalana - més del 99% del teixit productiu català- ja es va pronunciar a favor del procés cap a l’Estat propi en les enquestes que a finals de 2012 van fer publiques altres dues patronals: Pimec i CECOT.

El Cercle Català de Negocis recorda, finalment, que Foment mai s’ha enfrontat al govern de torn a Madrid per aconseguir allò que les empreses catalanes necessiten, com el corredor mediterrani o aconseguir que es construeixin noves autovies en vista que no es desdobla la carretera N-II, per citar només dos exemples.

Els empresaris sobiranistes fan una crida pública a les petites i mitjanes empreses perquè es mobilitzin en contra de les declaracions de Foment i d’altres institucions que s’han pronunciat en la mateixa línia, intentan frenar “de totes les maneres possibles” el procés cap a l’Estat propi; un procés que pel CCN, “no ha de tenir marxa enrere pel bé del país i de les seves empreses”.

Edicions locals