L'Ajuntament de la Garriga i el Memorial Democràtic inauguren l'exposició 'Catalunya bombardejada'

La mostra es podrà visitar del 25 de gener al 10 de febrer a la Sala Municipal d'Art i Exposicions Andreu Dameson i Aspa.

El director del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, Jordi Palou-Loverdos, l’alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, i el regidor de Patrimoni de l’Ajuntament de la Garriga, Albert Benzekry, participaran demà, divendres, 25 de gener, a les 20 h, en la inauguració de l’exposició Catalunya Bombardejada. 75è aniversari dels bombardeigs sobre la població civil. L’exposició es pot visitar del 25 de gener al 10 de febrer a la Sala Municipal d’Art i Exposicions Andreu Dameson i Aspa (plaça de Can Dachs, s/n). La inauguració de la mostra ha estat organitzada en el marc del 74è aniversari dels actes commemoratius dels bombardeigs sobre el municipi, el gener de 1939.
 
L’exposició, produïda pel Memorial Democràtic, és un homenatge a les més de 5.000 víctimes mortals a Catalunya durant els bombardeigs indiscriminats de les aviacions italiana i alemanya durant la Guerra Civil. Explica, amb imatges, textos i objectes originals, com afectaren els bombardeigs, quins danys comportaren, quina resposta provocaren entre la població civil i què es pretenia amb aquests atacs sistemàtic
 
Activitats programades
El dia 26 de gener es representarà l’espectacle Subterrànies. Sobreviure entre bombes, a l’interior del refugi antiaeri de l’Estació. L’espectacle -amb música, ambientació i guió creats especialment per a l’ocasió- pretén explicar l’experiència de la guerra i la vida a la rereguarda, la construcció de refugis i l’organització de pobles i ciutats. Les representacions són gratuïtes. Per poder gaudir de la visita, cal fer una reserva prèvia, ja que les places són limitades. Les inscripcions es poden fer a través del correu [email protected] i del telèfon 93 860 50 50 (ext. 1321).

Edicions locals